30 на сто от търговците на дребно у нас смятат,

...
30 на сто от търговците на дребно у нас смятат,
Коментари Харесай

30 на сто от търговците на дребно очакват ръст на цените

30 на 100 от търговците на дребно у нас считат, че в идващите три месеца цените ще не престават да порастват. Това сочат данните на Националния статистически институт, представени от БНР. Те са от обичайното проучване на бизнес климата, като общо индикаторът се усъвършенства с 1,4 пункта през февруари по отношение на януари.

Предприемачите в четирите следени бранша – търговия на дребно, услуги, строителство и индустрия, чакат продължаващ растеж на цените. 20 на 100 от мениджърите в бранш услуги са дали сходен отговор. 30.2% от интервюираните търговци при търговията на дребно акцентират, че по-ниското търсене е проблем за сектора. В строителството упованията за по-високи цени се споделят от близо 32% от бизнесмените, а при индустрията – от малко над 17 на 100. Във всички браншове водещ проблем е несигурната икономическа среда, следван от незадоволителната работна ръка.

Междувременно данните за цените в индустрията демонстрират намаляване през януари по отношение на декември с 2,2 на 100. На годишна база за първия месец на годината обаче общият показател бележи растеж от 16,8 на 100.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР