30 млрд. евро ще струва изграждането на транспортните коридори на

...
30 млрд. евро ще струва изграждането на транспортните коридори на
Коментари Харесай

30 млрд. евро ще струва изграждането на транспортните коридори на Западните Балкани

30 милиарда евро ще коства построяването на транспортните коридори на Западните Балкани Около 30 милиарда евро ще коства построяването на транспортните коридори на Западните Балкани. Това демонстрира сметката на водачите от района, която разгласи министър председателят Бойко Борисов на откриването на Инвестиционния конгрес на Европейската банка за възобновяване и развиване /ЕБВР/ в централата на банката в Лондон.

По време на форума министър-председателят прикани за бързо ускорение на инфраструктурите планове в Западните Балкани.
 Бойко Борисов Лондон Пресцентър Министерски съвет
Около 5 милиарда евро на всяка страна ще е цената за построяването на цифрова инфраструктура в страните от Западните Балкани, съобщи още Борисов, който е един от седемте водачи, участващи в капиталовия конгрес в Лондон.

В четвъртък в София , по време на идната среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, който е на обиколка в Западните Балкани, ще бъдат оповестени и съответните задължения на страните, в това число и на България, за финансиране на построяването на обособените инфрастуктурни сектори.
 Бойко Борисов Лондон Пресцентър Министерски съвет
„ Около 5 млрд.евро ще коства, редом с жп линиите и автомагистралите, да изградим и цифровата конструкция във всяка една от страните, с цел да имаме нужното покритие “, акцентира министър председателят.

За Борисов , който направи параленост с разноските за войните в Югославия, Косово, Босна и Херциговина, които надвишават 50 милиарда $, това е една реалистична цена, която е наложителна за привличане на вложения.

„ Планът, който предлагаме, е извънредно преференциален за всяка една от страните. Когато ги има тези транспортни коридори, ще има достъп до всяка една столица с жп линии и автомагистрала и надлежно интернет. Мисля, че през идващите 7-8 години ние можем да ги задвижим и да ги построим, в случай че сме гъвкави и бързи, тъй като огромна част от транспортните коридори към този момент са издигнати “, акцентира Бойко Борисов.
 Бойко Борисов Лондон Пресцентър МС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР