30 милиона лева помощ ще бъде предоставена заради COVID кризата.

...
30 милиона лева помощ ще бъде предоставена заради COVID кризата.
Коментари Харесай

Транспортни фирми продават автобусите си

30 милиона лв. помощ ще бъде предоставена поради Коронавирус рецесията. Преди средствата да са стигнали действително до компаниите с пътнически транспорти обаче - в Русе всеобщо продават рейсовете си, с цел да покриват загубите, оповестява Българска национална телевизия.

Азми Адемов се занимава с превоз на пасажери от 20 години. Притежава 25 рейса и микробуса, обезпечава работа на над 30 чиновници - водачи, техници и администрация. Коронавирус рецесията обаче е на път да погуби бизнеса му. Над половин година транспортните му средства са паркирани в гаражите, тъй като липсват туристически и междуселищни курсове. На път са единствено три микробуса по три междуселски линии.

" Ние не изкарваме пари, ние сега нищо не вършим, единствено стоим. Пътниците към този момент се отдръпнаха от този тип превоз. Не желаят да пътуват с рейсове, всичките си имат коли. Автобусите вървят на 30 % ", споделя Азми.

Бизнесменът е оповестил съвсем всички рейсове и микробуси за продажба още при започване на епидемията напролет, само че до момента никой не е показал интерес към тях. Има и заеми, само че към този момент банките не го притискат. Ситуацията го принудила да редуцира част от водачите.

Надежда за оцеляване Азми Адемов вижда във финансовата помощ за превозвачите, която държавното управление отпусна предходната седмица. Вече приготвя документи по мярката, с цел да ги подаде в първия вероятен миг.

Според Адемов пътническият превоз играе значима роля за възобновяване на стопанската система след пандемията. Но с цел да се съживи най-малко на половина, ще са нужни доста повече пари и по-бърза реакция от страна на страната при даването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР