30 май от 11:00 часа, малка конферентна зала в Дом

...
30 май от 11:00 часа, малка конферентна зала в Дом
Коментари Харесай

Сексуално и репродуктивно здраве: от жени за жени

30 май от 11:00 часа, дребна конферентна зала в Дом на културата „ Борис Христов ”

На 30-ти май от 11:00 часа в дребна конферентна зала в Дом на културата „ Борис Христов ”, Фондация „ Екатерина Каравелова ” провежда полемика по тематиката за половото и репродуктивно здраве на девойките и дамите с специалисти и представители на локалните и национални управляващи, институции и гражданския бранш.

Специални участници в събитието ще бъдат доктор Радосвета Стаменкова, изпълнителен шеф на Българска асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве (БАСП) и Диляна Дилкова, член на Управителния съвет на Национална мрежа на здравните посредници (НМЗМ). Те ще показват настояща информация по казуса с непроследените бременности на здравнонеосигурените дами, фамилното обмисляне в групи със усложнен достъп до здравни услуги и общо за половото и репродуктивно здраве. Ще бъдат дискутирани и тематики, свързани със здравната просветеност, здравното и полово обучение, предварителната защита на ранното отпадане от учебно заведение, ранните бракове и тийнейджърските бременности, както и потребността от сериозно мислене в подтекста на подправените вести на здравна тематика.

Програма:
10:30 –11:00Регистрация 11:00 –11:10 Откриване – Марина Кисьова де Хеус, Изпълнителен шеф на Фондация „ Екатерина Каравелова “ 11:10 –11:50Експертен панелд-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен шеф на Българска асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве (БАСП) Диляна Дилкова, член на Управителния съвет на Национална мрежа на здравните посредници (НМЗМ) Модератор: Маргарита Спасова, специалист покровителство към Фондация „ Екатерина Каравелова “ 11:50 – 12:30Модерирана полемика с представители на локални и национални управляващи, институции и гражданския бранш
„ Здраве: от дами за дами vol. 2 “ е част от серия полемики с специалисти, с които от Фондация „ Екатерина Каравелова “ обсъждаме основни тематики като опазване на здравето, обучение, стопанска система, политика, екология, медии и миграция през интерсекционална призма с фокус върху проблемите и потребностите на дамите.

***

За Фондация „ Екатерина Каравелова “

Фондация „ Екатерина Каравелова “ към този момент 6 години целеустремено работи за това да има повече уверени в качествата си дами, които да застанат отпред на процеса на промяна на обществото. Фондацията развива действия в три съществени посоки „ Общност ” посредством обществения формат „ ТЯ в България “, „ Развитие ” посредством програмата за личностно развиване „ ТЯ съм АЗ “ и „ Политики ” посредством своята застъпническа активност. Фондацията е член на Националния съвет по равнопоставеността на дамите и мъжете към Министерски съвет и на Регионален съвет за развиване на Южен централен район към Министерство на регионалното развитие. Повече детайлности за нашата активност може да намерите на

*Проект „ Изследване на потребностите и проблемите на дамите в България ” се извършва с финансова поддръжка от Фонд Активни жители България. Финансовата поддръжка е предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП ().

Основната цел на план „ Изследване на потребностите и проблемите на дамите в България ” е да се организира качествено социологическо изследване, което да осветли проблемите и потребностите на дамите от разнообразни обществени групи от всички 6 региона за обмисляне в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР