30 летателни часа на година - само толкова имат дори

...
30 летателни часа на година - само толкова имат дори
Коментари Харесай

30 летателни часа годишно - толкова имат опитните летци в българската армия

30 летателни часа на година - единствено толкоз имат даже опитните летци в българската войска все още. Опасно ли е това?

Репортерът на bTV Стоян Георгиев с реалистична възстановка на полета от ранните часове на нощта на 9 юни.

За нощта на случая знаем, че водачът на МиГ-29 майор Валентин Терзиев стреля по светеща, падаща цел, пусната с парашут от различен аероплан. „ Практически не се разграничават земята от небето “, споделя специалистът Недислан Веселинов.

Авиационният инженер има догадка за случая.

„ По някаква причина светлинната цел стартира да пада по-бързо от плануваното. Командир Терзиев се насочва към нея и по този метод разрешава огромен ъгъл на тангаж, по-бързо се спуска “, изяснява Веселинов.

Прекалено бързото рухване на задачата е съществена версия за случая и съгласно авиациония специалист Ангел Борисов. „ Това е изненадало водача, той е направяил внезапна манерва, с цел да се прицели още веднъж “, споделя той.

„ Според мен основната причина за сходни повреди, които се случват за жалост задоволително постоянно последните години, е доста ниския нальот на водачите. Той е имал 700 налетяни часа и това за кариера във Военновъздушни сили 20 години “, споделя Веселинов.

По стандартите на НАТО годишният нальот би трябвало да бъде към 180 часа.

Самите летци от базата в Граф Игнатиево показаха неодобрение от незадоволителните часове във въздуха през 2017 година когато демонстративно отхвърлиха да летят, така ĸaтo ce чyвcтвaха нecигypни в изтpeбитeлите MиГ-29.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР