30-годишният украински боксьор Василий Ломаченко продължава сензационното си представяне на

...
30-годишният украински боксьор Василий Ломаченко продължава сензационното си представяне на
Коментари Харесай

Ломаченко нокаутира Линарес и спечели исторически пояс в трета категория

30-годишният украински боксьор Василий Ломаченко продължава сензационното си показване на професионалния кръг. Тази нощ той победи с механически нокаут в 10-ия рунд венецуелеца Хорхе Линарес на церемония вечер в Ню Йорк и завоюва купата на Световната боксова асоциация в лека категория (до 61,2 кг), като по този метод стана първенец в трета теглова категория.

Първите рундове минаха при тъждество. Украинецът се хвърли в багра без разузнаване, а Линарес изглеждаше стабилен, само че по този начин и не успяваше да преодолее защитата на Ломаченко. Постепенно украинецът стартира да подвига темпото и в течение на мача се видя, че противникът му стартира да се задъхва.

Въпреки по-активната игра Ломаченко по този начин и не успяваше да нанесе решителния удар върху противника. Украинецът овладя центъра на кръга и нанасяше повече удари от съперника, а в четвъртия съумя да пласира и серия. Венецуелецът стартира да работи нечисто, като в петия рунд даже хвана Ломаченко за ръцете.

В шестия рунд Линарес затрудни оптимално Ломаченко, като съумя да го прати в нокдаун, който беше първи в професионалната кариера за украинеца. Той обаче съумя да се възвърне, а по-късно заигра внимателно и възвърне силите си, а в деветия оттоно мина в дейни дейности. Развръзката настъпи в десетия рунд, когато Линарес падна и не съумя да се изправи при броенето на рефера.

Така Ломаченко сложи исторически връх в бокса, като стана едвам първият боксьор, станал първенец в три категории единствено за 12 мача. Това беше и задачата пред украинеца, на който му следва да реши дали ще остане в леката категория или ще се върне в предходната си, като има период от 10 дни, защото би трябвало да пази купата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР