30-годишният Арсенов е обвинен, че не е взел необходимите мерки

...
30-годишният Арсенов е обвинен, че не е взел необходимите мерки
Коментари Харесай

Обвиниха сина на Долорес Арсенова

30-годишният Арсенов е упрекнат, че не е взел нужните ограничения за сигурност и е дал револвера си на различен човек, заяви пред Дир.бг районният прокурор на София Радослав Димов.

Той добави, че на сина на някогашната министърка е избрана мярка за неотклонение "парична гаранция " в размер на 500 лв..

Предвиденото в закона наказване за това закононарушение е отнемане от независимост от 1 до 5 години или санкция от 500 до 3000 лв.. Тъй като Арсенов е с чисто правосъдно минало, най-вероятно той ще понесе административна отговорност т.е. санкция.

Калоян Арсенов бе арестуван в сряда дружно с връстника си Йордан Златев, чийто татко Злати Златев-Златистия бе един от босовете на ВИС-1 в Дупница, в столичния кв. "Лозенец ". Там те дружно с компания чествали рождения ден на сина на Златистия.

Около 13.40 часа Йордан излязъл пред заведението и почнал безразборна пукотевица с военен револвер, законнопритежаван от Калоян Арсенов . По знамение няма потърпевши и жертви, откакто патроните се забили в прозорците на жилището на младо семейство.

30-годишният Златев е в ареста за 72 часа и е с повдигнато обвиняване за безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм. Утре прокуратурата ще изиска от съда налагането на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ".

"В момента сътрудниците работят и събират доказателства за повдигането на още едно обвиняване против Йордан Златев ", добави прокурор Димов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР