30-годишнинят Боби е най-старото куче в света. То е признато

...
30-годишнинят Боби е най-старото куче в света. То е признато
Коментари Харесай

30-годишнинят Боби е най-старото куче в света

30-годишнинят Боби е най-старото куче в света. То е прието от  Гинес. Всъщност, точната възраст на Боби е 30 години и 266 дни, тъй че, в случай че всичко е наред, през месец май ще стане на 31 години.

Според специалистите, Боби е чистокръчно куче, чиято порода има дълготрайност на живота 12-14 години. Когато се ражда, бащата на притежателя му желае да го приспи дружно с останалите дребни кученца. Лионел Коста, който тогава е на 8 години, и неговите братя скриват кученцето. Не след дълго родителите му откриват палето и санкционират момчетата, само че в последна сметка им разрешават да задържат кученцето.

Според притежателя на Боби, дълголетието му се дължи на спокойната конюнктура, в която живее, и храната - кучето-рекордьор е хранено само и единствено с човешка храна.  " Боби е боец, единствено той си знае по какъв начин към момента се държи. Не му е елементарно, въпреки всичко междинната дълготрайност на живот при кучетата не е толкоз висока и в случай че можеше да приказва, несъмнено щеше да ни каже в какво се крие тайната му. Щастливи сме и сме признателни, че към момента можем, даже след 30 години, да имаме Боби в живота си. "

30-годишният Боби е умерено, обществено куче, което обича да си играе с четирите котки, с които дели дома си. Денят му минава в лежане, хранене и разходки. Пие доста вода - към 1 литър на ден. Според притежателя му Боби е последният жив представител на фамилията си, съобщи настоящо.ком.

Предишният връх за най-възрастно куче бе владеене на кучето Блуи на възраст 29 години и 5 месеца. То умира през 1939 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР