30-годишната Мария Бутина се е признала за виновна в заговор

...
30-годишната Мария Бутина се е признала за виновна в заговор
Коментари Харесай

Рускиня в САЩ се призна за руски агент

30-годишната Мария Бутина се е признала за отговорна в скрит план за осъществяване на лобистки дейности без нужния лиценз от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, заяви американската телевизия Ей Би Си, като се базира на документ от правосъдното следствие. Така рускинята се цели в съглашение, което да понижи 3 пъти присъдата й - от 15 на 5 година затвор.

Обвиненията в шпионаж гласят, че Бутина е употребила интимните си връзки с един от политическите деятели на Републиканската партия - Пол Ериксон, с цел да прокарва ползите на съветски оръжейни корпорации и да въздейства на държавни решения посредством политически напън.

Въз основа на описанието служителят, който е бил началник на Бутина в дейностите й в Съединени американски щати, наподобява е Александър Торшин, заместник-управител на съветската централна банка и непосредствен на съветския президент Владимир Путин. Под негово управление рускинята съобщи, че "е работила да откри неофициални линии на връзка с американците, които имат власт и въздействие върху американската политика ".

Торшин напусна поста си на 30 ноември, откакто се разбра, че Бутина се е съгласила да сътрудничи на следствието против нея. Тя прави това, с цел да облекчи възможна присъда, се споделя още в коментар на медията. При съдействие с управляващите, присъдата й оптимално може да е 5 години затвор, до момента в който без него - 15. Следващото съвещание на съда по нейното дело е на 12 декември.

По-рано Мария Бутина изискваше обвиняванията от нея да бъдат снети. Според нейните думи, в американското законодателство не съществува ясно определение на понятието "работа за задгранично държавно управление ". Припомняме, че Мария Бутина бе арестувана във Вашингтон през юли 2018 година Тя посрещна 30-ия си рожден ден в пандиза.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР