30-годишната Джема Леви от Лондон ще е принудена през целия

...
30-годишната Джема Леви от Лондон ще е принудена през целия
Коментари Харесай

Заради рядка болест момиче няма да се храни до края на живота си СНИМКИ

30-годишната Джема Леви от Лондон ще е принудена през целия си живот да не се разделя със системите за хранене и с медикаментите. Автоматът за интерално хранене е включен към нея 22 часа в денонощието.

Джема е била диагностицирана със синдрома на Елерс - Данлос едвам през предходната година, въпреки, че признаците при нея почнали да се появяват още по времето, когато била 12-годишна. Сега, когато заболяването се е развила, целият хранопровод на момичето е неподвижен. Дори и глътка вода провокира конвулсии и прилошаване.

Засега тази болест няма никакво лекуване. Затова и до края на живота си Джема ще бъде вързана със системи и инсталация. Но тя е цялостна с решителност и е уверена, че всичко, което й се случва, няма да успее да я пречупи.

Още повече, че има надеждна опора.



Мъжът на Джема - Алекс е компактно до нея. Той я подкрепил, когато тя схванала за ужасяващите вероятности за живот с този синдром. Независимо, че мечтаел за лично дете, той се отказал от проектите си единствено и единствено да бъде до обичаната си жена. И в този момент, с помощта на поддръжката му,
Джема не се отчайва.

"Алекс в никакъв случай не се оплаква. Дори, когато се наложи да стане мой гледач и да ми оказва помощ във всичко. За последните месеци животът ми се промени напълно ", споделя Джема.



"Прекарвам живота си в лечебни заведения, на интервенции и на банкет в лекарски кабинети. Или просто си лежа на дивана. 22 часа в денонощието съм вързана за системата, която ме храни. Постоянно ми е зле, въпреки и стомахът ми е да е празен ", признава смелата млада жена.
Не посягайте към тези храни в несъответствуващото време
Освен проблемите с хранопровода, Джема има и доста други признаци, които усложняват живота й. Заради недостатък в направата на колаген ставите на момичето са хиперподвижни, а кожата й - свръхеластична. Това провокира съществени проблеми с гърба и раменете, написа Daily Mail.

"Никога няма да мога да се храня още веднъж. Повече няма да се насладя на суши, шоколад или на обичаната ми празнична торта. Сега животът ми зависи от тръбите и медикаментите. Но с поддръжката от другари и фамилията ми синдромът в никакъв случай... в никакъв случай няма да ме победи. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР