30-годишна жена от Полша е дала детето си на българско

...
30-годишна жена от Полша е дала детето си на българско
Коментари Харесай

Полякиня даде 3-годишното момченце на българи, откриха детето при възрастна ромка във варненския кв. „Максуда”

30-годишна жена от Полша е дала детето си на българско семейство, открили взаимно полицията и обществените служащи в полския град Бенджин. От Градския център за обществена подпомагане  обясниха, че сега върви следствие в градчето Шевеж, където са били регистрирани майката и нейният наследник. По признанията на самата майка 3-годишното момченце се намира някъде във Варна. Въпреки отсъствието му всеки месец дамата се разписвала във ведомост за обществени помощи за развъждане на детето, написа " Монитор ".

Случаят се разчул, когато чиновници на Градския център за обществено подкрепяне в гр. Бенджин се обезпокоили от изгубването на 3-годишно момченце и неговата майка, които употребили услугите на центъра. " Чиста случайност е, че се обадиха в учебното заведение, в което учи другото, по-голямо дете на фамилията, и споделиха че не могат да осъществят никакъв контакт с майката. По общоприетата процедура наши чиновници отидоха да ревизират сигнала на място на адрес. Намериха единствено бабата дружно с по-голямото дете и тя заяви, че щерка й е напуснала дома с по-малкото момченце ", описа ръководителката на обществената работа в Шевеж Мария Вилон.

Социалните служби уведомили полицията в Бенджин полицията и споделили със чиновници на реда свои терзания за изгубването. Освен от локалните инспектори казусът бил стихотворец и от криминалисти от Отдела за битка с трафик на хора към Областната комендатура на полицията в Катовице.

Започнало издирването на майката и детето и в един от хотелите в Бенджинската околия служители на реда разкрили майката. Оказало се, че дамата има и второ дете на 9 години, което било обещано за развъждане на родственици. Първоначално 30-годишната жена не желала да приказва за това къде е дребният й наследник, не казвала нито мястото, нито хората при които се намирало детето. В последна сметка признала единствено, че е в България, някъде във Варна.

Властите подхванали интернационално търсене като събрали предварителна информация за местата, където би могло да е заведено детето. С присъединяване на офицери от Бюрото за интернационално съдействие на Главната комендатура на полицията в Полша служителите на реда от Катовице се свързали с българските правоохранителни органи и предали събраните данни по проблема. По линия на интернационалното съдействие българските служители на реда ревизирали предадените адреси. През нощта в събота против неделя служители на реда разкрили детето в къща в циганската махала " Максуда " във Варна при стара циганка.

" В неделя следобяд детето е сложено под полицейска протекция и защото е почивен ден е било заведено в дом за медикосоциални грижи, а откакто получихме информация и обсъдихме случая от през днешния ден момченцето е настанено в приемно семейство до решение на въпроса му ", разяснява Ана Конукова, шеф на отдела за протекция на детето във Варна.

Полските управляващи открили, че полячето е откарано в България при започване на ноември. От тогава до момента майка му получавала детски помощи в родината си. Срещу 30-годишната полякиня е повдигнато обвиняване за слагане в заплаха на живота на личното си дете, за което по полските закони я чакат до 5 години затвор. Според полицейски чиновници е допустимо детето да е употребявано от престъпни среди като поръчител, с цел да може да бъде сложена майка му под надзор.

Полицията познавала сходни проблеми, в в проституция са въвлечени локални или задгранични гражданки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР