30-годишен японец бе осъден днес на смърт за убийствата на

...
30-годишен японец бе осъден днес на смърт за убийствата на
Коментари Харесай

В Япония осъдиха на смърт масовия убиец от Туитър, разчленил 9 души

30-годишен японец бе наказан през днешния ден на гибел за убийствата на 9 души, които той примамил в дома си, откакто ги набелязал в Туитър, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на процеса в Токио обвиненият Такахиро Шираиши призна, че е умъртвил и разчленил девет души на възраст сред 15 и 26 години. Осем от жертвите му са дами.

Ширайши употребявал обществената мрежа, с цел да се свързва с консуматори, които разгласяват информация за самоубийство, като им казвал, че може да помогне в проектите им - или даже да почине дружно с тях.

Адвокатите пледираха за присъда затвор. Те се аргументираха, че жертвите, които изразили самоубийствени пристрастености в Туитър, му дали единодушието си да умрат. Самият обвиняем обаче призна, че това не е по този начин и по тази причина тази версия беше отхвърлена от съда.

 Снимка: Kyodo News via AP/БТА

Япония е една от дребното развити страни, които резервират смъртното наказване и публичната поддръжка за него остава висока. Между присъдата и изтезанието нормално минават години. За последно смъртна присъда бе изпълнена в Япония преди година, когато китаец беше екзекутиран за убийството на четирима души от едно семейство в югозападната част на страната през 2003 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР