30-годишен сляп алигатор беше отнет от жител на Ню Йорк.

...
30-годишен сляп алигатор беше отнет от жител на Ню Йорк.
Коментари Харесай

30-годишен сляп алигатор беше отнет от жител на Ню Йорк

30-годишен кьорав алигатор беше лишен от гражданин на Ню Йорк. Мъжът твърди, че се е грижил за алигатора „ по-добре, в сравнение с множеството хора се грижат за децата си “.

Домашният любим е 3-метров алигатор с тегло 340 кг.

Алигаторът се споделя Алберт и е на повече от 30 години. Собственикът му Тони Каваларо инсталира басейн в къщата, с цел да може хищникът да плува и да се разхлажда.

Според Департамента за запазване на околната среда на щата Ню Йорк алигаторът е кьорав и с двете очи и има проблеми с гръбначния дирек.

Властите също настояват, че Каваларо е разрешил на хората да „ влязат във водата, с цел да погалят рисковия алигатор “.

Отбелязва се, че преди този момент нюйоркчанинът е имал позволение за развъждане на алигатор, само че то е изтекло през 2021 година Те взеха решение да конфискуват животното „ в полза на публичната сигурност и здраве, сигурността и отбраната на алигатора “.

На Алберт е назначен краткотраен аставник, който да се грижи за него, до момента в който не бъде изместен на друго място, където може да получи подобаващи грижи. След като ветеринарите дадат показания, ще стане ясно дали страната ще повдигне обвиняване против Каваларо.

Междувременно Тони Каваларо има намерение да върне алигатора вкъщи. Той сътвори онлайн петиция, в която показа своята визия за обстановката.

„ Грижех се за него по-добре, в сравнение с множеството хора се грижат за децата си “, сподели той. Според него той постоянно е подновявал разрешителното си в точния момент и не е имало проблеми, само че всичко се е трансформирало, откакто управляващите трансформираха разпоредбите за развъждане на алигатори през 2021 година

Каваларо сподели пред кореспонденти, че новите правила изискват от него да закупи застраховка и да залепи устата на Алберт постоянно, когато е измежду хора. Освен това притежателят би трябвало да построи ограда към заграждението на алигатора.

Собственикът на влечугото твърди, че от отдела за запазване на околната среда не са дали отговор на позвъняванията му и по тази причина той не е съумял да извърши настояванията им.

 

 

Източник – „ Правил жизни “.ru /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР