30-годишен служител на Гранична полиция“ е починал след като е

...
30-годишен служител на Гранична полиция“ е починал след като е
Коментари Харесай

Граничен полицай беше прострелян и загина на границата с Турция

30-годишен чиновник на „ Гранична полиция “ е умрял откакто е бил прострелян при пукотевица по взаимен наряд на границата с Турция в региона на село Голям Дервент, край Елхово.

Инцидентът е станал нощес, 7 ноември, към 20.35 часа. Неустановено все още лице е стреляло по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент, оповестиха от полицията.

В резултат на създадените изстрели служителят на Гранична полиция е умрял на място, а служителят от МО е съумял да се отдръпна и не е потърпевш. Незабавно към мястото на случая са ориентирани най-близките гранично полицейски дежурства.

За случая са известени турските гранични управляващи посредством СКЦ Капитан Андреево, като е направена среща на линията на държавната граница, за определяне и задържане на причинителя. Предполага се, че причинителят е на турска територия. Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти в региона. За случая са известени дежурен проверяващ служител на реда, дежурен специалист, действен служащ, дежурен следовател и дежурен прокурор.

Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Около 9 часа той ще даде информация за медиите пред РДГП “Елхово ”.

Във връзка със случая се анулира формалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември.

Други произшествия с служители на реда край границата

Инцидентът, при който служител на реда почина покрай Елхово, не е първият сходен в граничния регион. Още няколко сходни случая са ставали през годините.

През август тази година двама служители на реда починаха при злополука, до момента в който преследваха рейс с незаконни имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата починали тогава бяха на 31 и 43 години.

През 2014 година злополука с камион с гранични служители на реда в региона на Средец, покрай българо-турската граница, приключи с един погубен и 15 ранени. При случая почина 34-годишният лидер на камиона - граничен служител на реда от Русе.

През последните месеци мигрантския напън към страната ни е повишен неколкократно. Това признаха и от управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР