30-годишен мъж, осъждан и без книжка е прострелян със стоп

...
30-годишен мъж, осъждан и без книжка е прострелян със стоп
Коментари Харесай

30-годишен криминално проявен е прострелян след гонка с полицията

30-годишен мъж, осъждан и без брошура е прострелян със стоп патрон, откакто не се подчинил на полицейско предписание. Започнало полицейско гонене, при което е потърпевш и служител на реда. Той е с охлузвания. Задържаният в този момент е в болница в Хасково, където е опериран. Няма заплаха за живота му. Предстои да му бъдат повдигнати обвинявания.

Полицаите са работили по сигнал за разпространяване на опиати. Снощи към 21:00 часа те се пробвали да спрат за инспекция колата на престъпно проявения мъж. Той обаче не се подчинил. При опит да избяга няколко пъти се блъска първо в паркиран автомобил, след това в полицейската патрулка.

" Той потегля обратно, удря старшия на наряда, който пада на земята, след няколко метра прави нов опит да заобиколи патрулката и още веднъж се удря в нея. Прави опит за бягство и са били принудени да употребяват помощни средства, с цел да го обезврежда ", описа Бончо Бонев - шеф на Районното ръководство в Свиленград.

" Предстои да се повдигне обвиняване за владеене на наркотични субстанции по член 207 - за непокорство на полицейско предписание и за причиняване на лека телесна щета на полицейско лице ", сподели Мария Кирилова - заместник-районен прокурор на Хасково.

30-годишният мъж е отказал тест за опиати. При обиск на колата му са открити мачете и два регистрационни номера на друга кола.

" Водачът е без брошура, систематичен извършител на закона, с голям брой наказания в това число и неоправдателна присъда за каране на моторно транспортно средство без брошура ", сподели Бончо Бонев -началник на Районното ръководство в Свиленград.

" В домa му е открито 140 грама зелена листна маса, която при тест е реагирала на марихуана. При персоналния обиск в него са открити три пакетчета, като две от тях е с кристалообразно вещество ", сподели Мария Кирилова - зам. областен прокурор на Хасково.

Досега мъжът има няколко присъди, като последната е от 2021 година за трафик на незаконни мигранти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР