30-годишен ловец е пострадал по време на излет в землището

...
30-годишен ловец е пострадал по време на излет в землището
Коментари Харесай

Ловец гръмна колега по време на излет за хищници в Монтанско

30-годишен ловджия е потърпевш по време на излет в землището на монтанското село Черни връх. Красимир Б. е бил прострелян от собствен сътрудник, оповестиха от полицията в регионалния град. Младият мъж е настанен в монтанската болница с пострадвания в главата, ръката и тялото. Раните са повърхностни и заплаха за живота му няма, успокоиха доктори.
Срещу стрелеца – 66-годишният Васил К. от Берковица, е формирано досъдебно произвеждане по член 338 от Наказателния кодекс. Според него, който работи с огнестрелни оръжия, без да взема нужните ограничения за сигурност, се санкционира с отнемане от независимост до 2 година, или с санкция до 1000 лв..
Инцидентът е станал в събота преди обяд в местността Полето. Дружинката на село Черни връх и техни посетители от Берковица излезли на лов за хищници. В полето обаче забелязали и доста пъдпъдъци и заредили пушките със сачми за хвъркати, след което създали разстановка в слънчогледова равнища. На мушката на Васил се появило пиле и той почнал да го следи, завъртял оръжието настрана и гръмнал. Сачмите обаче уцелили сътрудника му.
„ Големият шанс е, че са били заредили за пернати, а не за хищници, тъй като боеприпасите за тях са дребни”, разясняват опитни ловци.
Авджиите незабавно подали сигнал на тел.112 и скоро пристигнала полиция. На цялата дружинка е изработен тест за алкохол, като резултатите са негативни.
Ловци от полските региони разясняват, че постоянно гостуващите им сътрудници от Балкана, позволяват неточности при отстрела на пернати.
„ Там те ловуват диви прасета и хищници. При лова на пъдпъдък и фазан ловците са близо един до различен, а пилетата се подвигат на височината на човешки растеж и по този начин стават инцидентите”, считат авджии.
Следващата събота ловците от балканските дружинки ще преминат на специфичен инструктаж за отстрел на пернати, споделиха от дружинките на Вълчедръмско.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР