30-годишен лекар, който се бори с онкологично заболяване, се оплака

...
30-годишен лекар, който се бори с онкологично заболяване, се оплака
Коментари Харесай

Млад лекар се оплака от дискриминация в МУ

30-годишен доктор, който се бори с онкологично заболяване, се оплака от дискриминационно отношение в Катедрата по гастроентерология в Медицинския университет в София, където е кандидатствал за позицията на помощник. Д-р Радислав Наков е безапелационен, че не е бил позволен да стане хабилитирано лице единствено поради здравословното си положение, до момента в който от лечебното заведение отхвърлят.

Медикът се лекува от NK/Т - клетъчен лимфом, минал е два курса химиотерапия и един – лъчелечение, като му предстоят още процедури, в това число трансплантация на стволови кафези. По думите му, обаче, има огромен напредък и все още се усеща здрав, което се удостоверява и от здравно удостоверение.



„ Въпреки болестта ми се явих на конкурсен изпит за помощник към Катедрата по гастроентерология на МУ-София. След подаването на документите си за кандидатстване бях неколкократно съветван „ да си виждам здравето “. Казаха на личния ми татко „ Да си виждам здравето “, на който така и така му е мъчно да се оправи с страстите си към моето заболяване”, написа доктор Наков в обява във „ Фейсбук”, споделена стотици пъти.

По думите му преди изпита бил упрекван, че е показал подправено здравно, а членове на журито „ са коментирали на доклад и в персонални диалози с сътрудници, че е неприемливо това, че съм си подал документите за състезанието, тъй като съм бил болен”.

В деня на анонимното препитване – 31 октомври, за трите асистентски места имало четирима претенденти, от които един се отказал. След това обаче до вербален изпит бил позволен единствено един от останалите – без да се разгласят резултатите на Наков и на другия претендент за мястото.

Наков има 18 изявления с общ импакт фактор 39,463 и още 31 в реферирани списания и ще си търси правата пред институциите.

„ А на уважаемото жури ще им кажа едно: Жив съм. Тук съм”, приключва обявата си младият доктор.

От Катедрата по гастроентерология в МУ-София споделиха за bTV, че са ревизирали случая, разговаряли са и с ръководителя на изпитната комисия проф. Борислав Владимиров. Причината доктор Радислав Наков да не бъде утвърден в състезанието за асистенти е недоброто му показване на писмения изпит и няма общо със здравословното му положение, споделят от катедрата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР