30-годишен кравар от Симитли - Костадин Митев е причинил пожара

...
30-годишен кравар от Симитли - Костадин Митев е причинил пожара
Коментари Харесай

Кравар от ромски произход причинил пожара край Кресна

30-годишен кравар от Симитли - Костадин Митев е предизвикал пожара над Кресненското дефиле.

Той е арестуван с обвиняване за провокиран по несъобразителност пожар, оповестиха на брифинг в Окръжна прокуратура-Благоевград, представени от Българска телеграфна агенция.

Краварят е бил наемен служащ. Костадин Митев извел 70 говеда на паша предишния четвъртък край водоем над село Мечкул. Той е хвърлил на земята незагасена цигара и хукнал след животните, когато те се разбягали.

Когато обаче обърнал взор обратно, видял, че към този момент са пламнали треви и шубраци. Втурнал се да гаси огъня с горната си дреха, която била изпепелена от стихията. Самият той получил обгаряне по краката и схванал, че самичък не може да се оправи.

Тогава звъннал на кмета на село Брежани и подал сигнал за пожара. Не е споделил обаче, че го е предизвикал той.

Митев е направил цялостни признания, конфискувани са и негови движимости като материални доказателства. Задържан е за 72 часа. Обвинението планува до 5 година затвор, защото действието му е публично рисково. Затова и от Държавното обвиняване ще желаят причинителят да остане в ареста.
Според прокуратурата по сегашна оценка вредите са за 3.3 млн. лв..

Говедарят е бил обвинен още в петък, само че в продължение на четири дни отричал виновността си. Едва откакто бил притиснат от събраните доказателства - обгорели негови облекла, открити във фермата, която е на километър от мястото на пожара, признал какво тъкмо се е случило и съдействал на проверяващите.

Пастирът е от ромски генезис, има присъда отпреди 6 години за кражба, само че все още е оправдан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР