30-годишен бе задържан след серия грабежи в Пловдив. Арестът идва

...
30-годишен бе задържан след серия грабежи в Пловдив. Арестът идва
Коментари Харесай

Рецидивист нападна и обра трима пенсионери

30-годишен бе арестуван след серия грабежи в Пловдив. Арестът идва единствено 10 дни, откакто е бил пуснат от пандиза.

В началото на септември той се движел в региона на улица „ Младежка “. Видял две възрастни дами да седят на скамейка. Когато една от тях – 94-годишна станала, рецидивистът тръгнал след нея и издърпал със мощ златно синджирче с висулка, след което избягал. За отнетото украшение получил 30 лв. от заложна къща.

Десет дни по-късно последвал втори обир. 77-годишна пловдивчанка се прибирала от магазина, носела две торби и несесер. Близо до паркинг на ул. „ Захари Стоянов “ мъжът я настигнал. Той издърпал несесера, в който били документите на потърпевшата и избягал. След като открил, че в него няма пари, го изхвърлил.

Бившият пандизчия протегнал ръка и на трети възрастен човек под тепетата. На 19 септември той се движел по ул. „ Петър Делян “. Срещу него вървял пловдивчанин на 81 години. При разминаването, 30-годишният се блъснал във възрастния мъж и издърпал от джоба на ризата му портмоне с 250 лв., след което избягал. Обвиняемият взел парите, а портфейла изхвърлил в резервоар за боклук.

Апашът е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и се намира в пандиза. Предвиденото наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е от 5 до 15 години „ отнемане от независимост “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР