30 години затвор получи Петър Петров, който уби четирима свои

...
30 години затвор получи Петър Петров, който уби четирима свои
Коментари Харесай

30 години затвор получи четворният убиец от Каспичан

30 години затвор получи Петър Петров, който умъртви четирима свои родственици в Каспичан. Делото се гледаше по съкратеното правосъдно разследване от 5-членен състав на Шуменския областен съд.

Престъплението бе осъществено на 26 септември 2018 година в къща в Каспичан. Там бяха открити четири натрупа - на възрастни мъж и жена и техните наследник и щерка. За закононарушението беше арестуван 63-годишния Петър Петров, родственик на фамилията. Извършителят направил цялостни признания и спомага на полицията.

В днешното съвещание на съда той изиска делото против него да се гледа по съкратеното правосъдно разследване. Така Петров може да се възползва от понижаване на присъдата си, съобщи Дарик.

Роднина на жертвите изиска 100 000 лв. кръвнина.

Отношенията сред обвиненият и жертвите не са били положителни. Те имали заможен спор към наследствената къща, в която живеели. Тя била населявана от Петров и неговата вуйна и чичо и постоянно възниквали спорове сред тях.

Според юрист Сребрин Станчев, който е длъжностен бранител на Петров, неговият подзащитен е бил подлаган на систематичен душевен тормоз, което е "кумулира някаква сила в тази тенденция ". На 24 септември пийнал Петров отишъл при чичо си и вуйна си и след скандал ги умъртвил с дребна секира. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните наследник и щерка и умъртвил и тях. След това се заключил в своята стая. Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била съпроводена от служители на реда до дома на фамилията, първо разкрили две тела в антрето, а по-късно и труповете на възрастните хора. След това казусът се разплел.

През 1989 година в Смолян Петър Петров, при спор, наръгал човек с нож в корема, поради което е бил наказан за опит за ликвидиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР