30 години затвор получи Петър Петров, които уби четирима свои

...
30 години затвор получи Петър Петров, които уби четирима свои
Коментари Харесай

Бруталният убиец от Каспичан влиза в затвора за 30 години

30 години затвор получи Петър Петров, които умъртви четирима свои родственици в Каспичан. Делото се гледа по съкратеното правосъдно разследване от 5-членен състав на Шуменския областен съд.
Престъплението стана на 26 септември в къща в Каспичан. Там бяха открити четири натрупа - на възрастни мъж и жена и техните наследник и щерка. За закононарушението беше арестуван 63-годишния Петър Петров, родственик на фамилията. Извършителят направил цялостни признания и спомага на полицията.
В днешното съвещание на съда той изиска делото против него да се гледа по съкратеното правосъдно разследване. Така Петров може да се възползва от понижаване на присъдата си.
В делото като частен обвинител бе конституирана и дъщерята на една от жертвите. Друга родственик изиска 100 000 лв. кръвнина.
И в прокурорската защита и от служебната отбрана бе посочено, че връзките сред обвиненият и жертвите не са били положителни. Те имали заможен спор към наследствената къща, в която живеели.
Тя била населявана от Петров и неговата вуйна и чичо и постоянно възниквали спорове сред тях.
Според адв. Сребрин Станчев, който е длъжностен бранител на Пертров, неговият подзащитен е бил подлаган на систематичен душевен тормоз, което е "кумулира някаква сила в тази тенденция ".
На 24 септември пийнал Петров отишъл при чичо си и вуйна си и след скандал ги умъртвил с дребна секира. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните наследник и щерка и умъртвил и тях. След това се заключил в своята стая.
Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била съпроводена от служители на реда до дома на фамилията, първо разкрили две тела в антрето, а по-късно и труповете на възрастните хора. След това казусът се разплел.
През 1989 година в Смолян Петър Петров, при спор, наръгал човек с нож в корема, поради коетое бил наказан за опит за ликвидиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР