30 години затвор е максималното наказание, което може да получи

...
30 години затвор е максималното наказание, което може да получи
Коментари Харесай

Остарял закон не позволява Семерджиев да бъде съден за две умишлени убийства

30 години затвор е оптималното наказване, което може да получи Георги Семерджиев, разгласи пред Българска национална телевизия заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. Прокуратурата повдигна пет обвинявания против Семерджиев, най-тежкото от които е за причиняване на гибел по несъобразителност.

Тодоров изясни, че съгласно настоящия закон няма по какъв начин в сходен случай прокуратурата да претендира за предумисъл на закононарушението и прикани за законодателни промени, ориентирани против пияните и дрогираните водачи.

Извършеното от Семерджиев е квалифицирано като действие с висока социална заплаха.

„ Причиняването на гибел е по много утежняващи виновността условия – бяга от местопроизшествието, кара след опиати и е недееспособен. За да може да се квалифицира закононарушението с предумисъл, трябват промени в закона за това по какъв начин се квалифицират закононарушенията от пияни и дрогирани водачи “, уточни Тодоров.

Той посочи, че досъдебното произвеждане по случая е завършило извънредно бързо с помощта на положителната работа на проверяващите.

Домашният любим на Ясен Тодоров – кучето Мечо, което е прибрано от улицата, също помогнало на следствието, като разкрило стълбата, с която полицайката Симона Радева съдействала на Семерджиев.

Отделно от следствието на злополуката на бул. „ Черни връх “, по което към този момент има импортирано обвиняване в съда, Национална следствена служба е образувала досъдебно произвеждане и за икономическата активност на Георги Семерджиев. Проверява се каква активност са правили компаниите му, плащани ли са налози, има ли данни за пране на пари и по какъв начин Семерджиев си е разрешавал този стандарт на живот.

Продължава следствието и за така наречен „ полицейски чадър “ над него.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР