30 години отминаха от незабравимото американско лято, когато България стигна

...
30 години отминаха от незабравимото американско лято, когато България стигна
Коментари Харесай

Героите от САЩ 94 правят обща фондация

30 години отминаха от незабравимото американско лято, когато България стигна до 4-тото място на Световното състезание по футбол. На 16 юли в столичен хотел героите от Съединени американски щати ’94 ще се съберат. Един от тях – Красимир Балъков разгласи още една огромна вест пред Дарик радио. Тогава ще учредят фондация „ Национали 94 “, която ще подкрепя футболни хора и деца в неравностойно състояние.
Прочетете още
„ Идеята е обвързвана с 30 години от американското лято 1994 година. Има една спомагателна концепция, която ще я обявим в този момент. Правим фондация „ Национали 94 “. Идеята пристигна след толкоз доста отрицателни случки, които се случиха с наши сътрудници. Последно с Петър Хубчев, към този момент е добре, да чукнем на дърво. Преди години страната ни даде обещание, че ще ни даде поддръжка като пенсии. Нямаме такава, нищо не се случи. Фондацията ще я създадем поради тези неща. Ако се наложи нещо по-сериозно да може да се финансира. Тя няма да е единствено за национални състезатели, само че и за деца в неравностойно състояние. Ще се опитаме да създадем нещо, което няма да остане с нас, а ще бъде поето от тези след нас “, сподели Балъков в " Ники Кънчев Шоу ".

„ Това, което ние постигнахме, постоянно ще се дискутира и ще е на напред във времето. Беше в един доста значим миг за българското общество. Господ беше българин за всички. В тези тъмни времена имаше потребност от искрица светлина. Летвата е вдигната. Нека младите да се окуражават и да я реализиран, а за какво и да не я минат “, продължи той.

„ Когато има наслада, страсти и приятност от това, което си като нация, естествените условия не играят роля. Всички са на открито. Самото посрещане и влизането ни на стадион „ Васил Левски “ е като една приказка, която си я припомням до през днешния ден “.

„ Ние с Ицо Стоичков имаме особено връзки. От самото начало до ден сегашен постоянно сме дружно. Имаме си огромно почитание, без значение дали се караме, или сме се карали. Всичко е в името на триумфа. В мача с Германия също. Той е малко по-емоционален. Времето, което отдели за яда си, беше дълго “, сподели още Красимир Балъков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР