30 години от излизането на бял свят на албума “Nevermind,

...
30 години от излизането на бял свят на албума “Nevermind,
Коментари Харесай

Акустичен концерт отбелязва 30 години от излизането на албума ``Nevermind`` на Нирвана |

30 години от излизането на бял свят на албума “Nevermind ” , с който Nirvana трансформираха радикално цялата музикална промишленост ще бъдат маркирани с акустичен концерт в столичния клуб “Rock’n’Rolla ” на 23.09 (четвъртък).

Сетлистът ще включва и иконични банди от известното в Щатите и оттатък океана при започване на 90-те “гръндж ” ( “grunge ”) течение като Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden, Temple of the dog и Stone Temple Pilots, оповестиха уредниците.



Музикалното събитие има упоритостите да се трансформира и в самобитен опит за обгръщане и респект към цялото развиване на гръндж сцената. Поради тази причина в сетлиста ще бъдат включени банди, които са повлияли на (например Pixies ), и които са повлияни (например Staind ) от тази сцена. Ако приемем, че 90-те са десетилетието на грънджа и различната рок музика, няма да по какъв начин да пропуснем обстоятелството, че, за разлика от предходното десетилетие, известно с изключителните си хеви, спийд и траш ритми и режещи китарни сола, през 90-те на мода стават, по този начин наречените, “unplugged ” или “акустични ” концерти, проведени от MTV. Поради тази причина и песните, които ще бъдат показани, ще бъдат изпълнени в техните истински “unplugged ” разновидности.

Изпълнители ще са:

Мартин Боев - вокали
Николай Крумов - китари и беквокали
Василен Василев - соло китара
Денис Костов - бас китара
Калоян Георгиев - барабани

Като посетител ще се причисли певицата Деница Георгиева, взела участие в телевизионното музикално шоу “Music Idol ” 2 и плановете Koka Mass Jazz и Bluba Lu.

Концертът стартира в 20.00 часа и ще продължи то 23.00 на 23.09 в клуб “Rock’n’Rolla ”,намиращ се на ул. “Граф Игнатиев ” в столицата, а входът ще бъде 8 лева

Ето и линк към страницата на събитието във Фейсбук:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР