30 години Либия отказва да си плати дълговете към Булгаргеомин

...
30 години Либия отказва да си плати дълговете към Булгаргеомин
Коментари Харесай

Борислав Цеков по БНТ: От 30 години Либия не си плаща дълговете към български фирми

" 30 години Либия отхвърля да си заплати задълженията към " Булгаргеомин " - в миналото могъща държавна компания, работеща в 40 страни, след това изпаднала в неплатежоспособност поради дейностите на либийските управляващи, които не си заплащат задълженията и силово прогонват българите от Либия, където са изпълнили прецизно своите договорни отговорности, и по-късно приватизирана ". Това съобщи проф. Борислав Цеков по време на присъединяване си в предаването " Още от деня " с водещ Емил Кошлуков, написа Флагман.бг.

" Плащат си задълженията към частните лечебни заведения на Тунис - 200 млн.щ.д., а към българската страна мотаят 30 години. Защото очевидно Тунис е доста значима и авторитетна страна, а България е девета дупка на кавала, която може да бъде подритвана. Дълговете са безусловно безспорни - Либия ги е признала в двустранен протокол от 1999 година За танкера може и да има спор, само че за дълга няма никакъв спор ", акцентира Цеков. И продължи: " Българските управляващи обаче бездействат, мрънкат.

Разни кириакстефчовци пазят либийския интерес, тиражирайки откровени неистини и операции. Като лъжата, че имало акт на пиратство при отнемането на танкера от либийския дебитор. Лъжа, тъй като закононарушението " пиратство " е дефинирано ясно в член 100 и сл. от Конвенцията по морско право и няма и 1 хилядна от % общо с правния проблем с танкера. Но този проблем и спор ще си се взема решение по правосъден ред ", уточни Борислав Цеков.

" Големият въпрос е, че Либия не си заплаща задълженията към български компании 3 десетилетия. Унижава България още веднъж, откакто нанесе такива контузии на нашето общество и такива гаври с българските лекари. Има ли достолепие българската страна? Има ли държавно управление, което остро и изрично ще пази българския интерес, българските жители, българския бизнес от непознати похищения, както вършат всички съществени и цивилизовани страни? Три десетилетия не си заплащат! Правителството би трябвало ежедневно да вика либийския дипломат и да му връчва протестни ноти. Да упражнява всякакъв напън на всички равнища, да търси наказания и прочие Докога ще разрешаваме да ни подритват?! ", попита на всеослушание Цеков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР