30 души от центъра за бежанци в столичния квартал Овча

...
30 души от центъра за бежанци в столичния квартал Овча
Коментари Харесай

Местят мигранти от Овча купел към други бежански центрове

30 души от центъра за бежанци в столичния квартал " Овча купел " ще бъдат преместени в този в село Баня още тази седмица. Това стана ясно по време на чуването на ръководителя на Държавната организация за бежанците в Народното събрание, съобщи кореспондент на  " Фокус "

Припомняме, че часове по-рано  стотици жители се събраха на протест с искане за  засилено полицейско присъствие и въобще преместването на бежанския център от квартала им " Овча купел ". 

" Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв. " Овча купел " в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната организация за бежанците в село Баня ", заяви тя. 

В момента в центъра в село Баня били настанени 47 души и имало потенциал за това. Председателят на Държавната организация за бежанците посочи, че други лица от центъра в " Овча купел " ще бъдат преместени. 

" Центърът в " Овча купел " е най-старият, към този момент над 30-годишен, той е извънредно армортизиран и ние вършим всичко допустимо за затваряне на огромното тяло ", съобщи тя. 

От Агенцията желали да оставят единствено ниското тяло на центъра в " Овча купел ", което нямало по какъв начин да  бъде преместено, защото там се помещавали непридружените малолетни лица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР