30 деца от Габрово на възраст от 10 месеца до

...
30 деца от Габрово на възраст от 10 месеца до
Коментари Харесай

Детската млечна кухня в Габрово предоставя ваучери на семейства в нужда

30 деца от Габрово на възраст от 10 месеца до 3 години ще получават гратис храна по европроекта „ Детска кухня “. Той стартиравсредата на месецаи ще продължи до края на ноември 2025 година

Подкрепата е предопределена за семейства с ниски приходи, които дават отговор на избрани критерии, като оценката се прави от Дирекция „ Социално подкрепяне “.

По плана ще се издават ваучери за обедно хранене по тристепенно меню – чорба, главно ядене и десерт, предопределено за деца от посочената възрастова група. Родителите ще получават обяда всеки работен ден в раздавателните пунктове на Детска млечна кухня в Габрово – ДЯ „ Зора “, ДЯ „ Славейче “ и ДЯ „ Първи юни “.

Допустими за подкрепяне с карти за детска кухня са деца (включително с увреждания) на фамилии без приходи или с ниски приходи, които не могат да обезпечат здравословно и пълноценно хранене на децата си, самотни родители (осиновители) с ниски приходи, приемни фамилии и фамилии на близки, при които има настанени деца. За близнаци ваучер за детска кухня ще се дава за всяко едно дете.

Декларации за помощта се подават през целия интервал на плана в Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Габрово на ул. „ Брянска “ № 30. Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон 068818399, отдел „ Социални действия и опазване на здравето “ при Община Габрово.

За участващите родители ще бъде обезпечена и съпътстваща поддръжка за обществено приобщаване и превъзмогване на последствията от бедността посредством включване в претовареност, образования и подготовка.

Проектът „ Детска кухня “ се извършва от Агенцията за обществено подкрепяне по Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година в партньорство с 16 общини от страната, измежду които и Габрово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР