30 членове на Камарата на представителите, принадлежащи към лявото крило

...
30 членове на Камарата на представителите, принадлежащи към лявото крило
Коментари Харесай

30 конгресмени-демократи пишат на Байдън за преговори с Русия

30 членове на Камарата на представителите, принадлежащи към лявото крило на Демократическата партия, написаха отворено писмо до президента Джо Байдън, призовавайки го да не отхвърля опцията за директни договаряния с Русия в търсене на " реалистична рамка за преустановяване на огъня " и завършек на войната при допустими за Украйна условия , оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Ние сме съгласни с мнението на администрацията, че не е работа на Америка да оказва напън върху украинското държавно управление по отношение на неговите суверенни решения. Но като законодатели, виновни за изразходването на десетки милиарди долари на американските данъкоплатци във военна помощ в този спор , ние имаме вяра, че такова присъединяване в войната също основава отговорност за Съединените щати да обмислят съществено всички вероятни дейности, в това число директно взаимоотношение с Русия ", пишат конгресмените.

Те считат, че като тласък за преустановяване на войната Съединени американски щати биха могли да предложат облекчение на глобите на Русия .

По-рано водачът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти също алармира, че след изборите през ноември, когато се предвижда, че републиканците ще завоюват болшинство в Камарата на представителите, те ще бъдат доста по-внимателни при разпределянето на средства за поддръжка на Украйна.

Писмото на левите демократи беше коментирано в Белия дом и Държавния департамент. " Непрекъснато споделяме ясно: няма да приказваме за Украйна без Украйна ", сподели представителят на президента Карин Жан-Пиер.

" Никой не желае да види края на тази война повече от нашите украински сътрудници ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс. " Не знаем по кое време ще се случи това и главната и единствена причина за това е, че не виждаме от руснаците да демонстрират никакви признаци, че са подготвени да вземат участие в дипломация и разговор. Ние предоставяме на нашите украински сътрудници това, от което се нуждаят на бойното поле, тъй че когато се появи някаква маса за договаряния, те да бъдат в най-силната допустима позиция. "

Припомняме, че все още не се водят никакви договаряния сред Русия и Украйна , с изключение на контакти за периодическа замяна на военнопленници. Москва в последно време, само че не дава признаци, че е склонна на сериозни отстъпки, а Украйна желае цялостно възобновяване на териториалната си целокупност, в това число Донбас и Крим . Русия от своя страна още през 2014 година, когато анексира Крим съобщи, че той " вечно става част от Русия " и каквото й да е разискване за неговото връщане на Украйна е невероятно и Кремъл ясно предизвести, че е подготвен да го пази по всевъзможен начин, в това число нуклеарни оръжия. На 30 септември съветският президент Владимир Путин - Донецка, Луганска, Херсонска и по-голямата част от Запорожка област и по-късно Дмитрий Песков, неговия представител, съобщи, че. Украйна от своя страна предизвести, че анексирането на нейни територии.

Последните значими договаряния сред двете воюващи страни се състояха в края на месец март в Истанбул и тогава, само че по този начин и не се стигна до нещо по-съществено, а двете страни се упрекнаха взаимно за неуспеха на преговорния развой.
 The National Interest: Как да бъде избегната нуклеарна война поради Украйна
The National Interest: Как да бъде избегната нуклеарна война поради Украйна

Военната мощ без дипломация не може да докара до устойчиви резултати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР