30-40% от парите за Хемус са били насочвани към ГЕРБ,

...
30-40% от парите за Хемус са били насочвани към ГЕРБ,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Близо 40% от парите за Хемус са отивали към ГЕРБ

30-40% от парите за " Хемус " са били насочвани към ГЕРБ, а не към строителството на обособените лотове на автомагистралата, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Той бе на разпит в прокуратурата, с цел да даде пояснения по следствието на откраднатите 53 млн. лева от градежа на автомагистралата.

Според министъра порочната скица е повода за построяването на безсмислено комплицирани уреди при ръководството на Бойко Борисов.

" Още през ноември обърнах внимание на сътрудниците, че е тяхна задача да потвърдят, че парите са получавани от представители на тази политическа партия ", посочи Рашков.

" Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде непосредствено към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време ", акцентира министърът.

" От средствата, които са отделени за строителството на обособени лотове, не всички пари са отивали за самото строителство. Да кажем 50 или 60 млн. лева или 70-80 млн. лева, толкоз, колкото предплатено са превеждани на някои от компаниите, показали се за строители, са отделяли сред 30-40 % от тях, които са се насочвали към една политическа партия - ГЕРБ ", повтори Бойко Рашков.

Според него събитията с кухите компании, свързани със строителството на " Хемус ", са почнали през 2018 година Става дума за Лот 5 на автомагистралата.

Рашков акцентира, че прокуратурата не е обръщала внимание на сигналите, които са изпратени към нея.

" До през днешния ден нямаме отговор дали са взели решение по документите ", вметна той.

Според него още когато е почнала реализацията и са били арестувани повече от 10 лица, е имало задоволително материали. " Ако прокуратурата е била сериозна, е щяла да внесе няколко ограничения за задържане под стража. Материалите даже не са били прочетени ", възмути се вътрешният министър.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР