30 000 мигранти в Турция организират Поход на надеждата и

...
30 000 мигранти в Турция организират Поход на надеждата и
Коментари Харесай

30 000 мигранти тръгват на поход от Турция. Може да атакуват границата ни

30 000 мигранти в Турция провеждат Поход на вярата и може да се опитат да преминат през България по така наречен " Балкански път " - такива терзания показа обществено през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. Той взе участие в кръгла маса, отдадена на миграционните политики на България и защитата на границите й, явявщи се и външна граница за Европейски Съюз.

" Разтревожени сме от Похода на вярата, който се провежда от лагерите за мигранти в Турция ", сподели Борисов и добави, че на България не ѝ е елементарно. Премиерът изрази опасения, че в случай че мигрантите тръгнат с дами и деца към границите, " ще стане огромен проблем ". Мигрантите в Турция към този момент са 4 милиона души, добави той.

Около България има конфликтни точки като Косово и Крим, които могат да провокират голямо напрежение, уточни още Борисов.

" България сама против толкоз съществени проблеми не може да се оправи, би трябвало да ѝ се оказва помощ ", съобщи министър председателят. И акцентира, че " няма никакъв късмет това да завърши, става по-тежко ".

Към момента обаче границите на страната ни се охраняват на 100 % и сега няма проблем с миграционият напън, счита Борисов.

" България е приложила трите ограничения, които подсигуряват на всяка една страна в Европейски Съюз сигурност на външните граници. Волята, политическата, на държавните управления е да се оправят с този проблем, съглашението в трети страни и съглашението с Турция работи извънредно добре ", добави той.

От началото на годината са били регистрирани 390 опита за незаконно прекосяване на българо-турската граница. За цялата предходна година те са били 5311, заяви шефът на " Гранична полиция " Светлан Кичиков. По границата с Гърция е имало към 4600 опита за незаконно прекосяване, а през 2019 година те са 305, като има стабилно повишение. На сръбската граница опитите за незаконно прекосяване през тази година са били 85. Близо 130 каналджии са били наказани у нас предходната година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР