3 юли e бил най-горещият ден, регистриран някога в света.

...
3 юли e бил най-горещият ден, регистриран някога в света.
Коментари Харесай

Заради жегите милиони в Уругвай може да останат без вода

3 юли e бил най-горещият ден, регистриран в миналото в света. Това стана ясно от данни на Националния център за прогнози за околната среда на Съединените щати. Средната световна температура доближи 17 градуса по Целзий, надминавайки върха от август 2016 година от 16,9 градуса. Заради световното стопляне и неналичието на вложения от държавното управление, Уругвай страда от най-тежката суша от 44 години насам. В резултат на това резервоарът на най-големия язовир в Уругвай, Пасо Северино, употребява по-малко от 2% от потенциала си.
Това е нещо историческо, в никакъв случай не сме виждали сходно нещо. Тъжно е да го видиш в този тип. Винаги сме идвали да ловим риба, а в този момент идваме единствено на разходка.
Максимилиано Корухо - жител

Река Санта Лусия е един от най-важните водни пътища в страната. Тя доставя с вода Монтевидео и покрайнините в продължение на повече от 150 години - до първите дни на май тази година. За да се оправят със сушата, управляващите започнват да черпят вода от река Рио де Ла Плата, която е с висока соленост.
Шокира ме. Това звучи като известие за гибел: безспорната суша, дребните животинки, залепнали за скалите, всички мъртви, извънредно, извънредно, извънредно. Смятам, че това би трябвало да послужи като урок за всички нас.
Нахир Хорхе - жител

В началото на май Министерството на здравеопазването на Уругвай удвои количеството на хлорид и натрий. Безпокойство накара жителите на Монтевидео и Канелонес всеобщо да изкупуват бутилирана вода, а нарасналото търсене увеличи цената ѝ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР