3 страхотни предимства на онлайн банкирането

...
Когато става въпрос за управление на вашите финанси, имате много
Коментари Харесай

Когато става въпрос за управление на вашите финанси, имате много опции за сметка, от които да избирате между физически банки и онлайн банки. И макар че някои хора предпочитат да имат достъп до физическите места за банкиране, които големите банки могат да предложат, реалността е, че онлайн банките също могат да предложат много предимства на притежателите на сметки.

Вземането на предимствата на онлайн банкирането не предлага само лесен достъп до вашите акаунти, но също така предоставя възможности за оптимизиране на вашия финансов растеж. Така че, ако не използвате онлайн сметка за някои или всичките си спестявания, може да оставите големи ползи на масата.

Разгледайте тук сега най-добрите онлайн спестовни сметки и започнете да печелите повече лихви .

3 страхотни предимства на онлайн банкирането

Ето три страхотни предимства на това да банкирате онлайн:

Увеличете парите си с онлайн високодоходна спестовна сметка

Едно от най-завладяващите предимства на онлайн банкирането е достъпът до високодоходни спестовни сметки. За разлика от традиционните физически банки, онлайн банките имат по-ниски режийни разходи, което им позволява да предлагат по-високи лихвени проценти по спестовни сметки.

Вземете например високодоходни спестовни сметки. Лихвените проценти за тези видове сметки са високи в момента, но онлайн банките предлагат едни от най-високите APY за вашите пари.

Има множество високодоходни спестовни сметки от онлайн банки, предлагащи 4,5% или повече върху парите ви в момента – което ви дава възможност да спечелите много повече от средните 0,42% APY, предлагани за обикновени спестовни сметки.< /p>

За да намерите най-добрия вариант, проучете различни онлайн банки, за да идентифицирате тези, които предлагат най-конкурентните лихвени проценти по високодоходни спестовни сметки. Можете също така да използвате онлайн инструменти за сравнение и да прочетете отзиви на клиенти, за да вземете информирани решения. И не забравяйте да правите редовни депозити в онлайн акаунта си, след като го отворите. Докато натрупвате спестявания, сложната лихва расте.

Не пропускайте! Разгледайте най-добрите проценти, които бихте могли да печелите в момента.

Заключване на печалбите с онлайн акаунт в CD

Сертификатите за депозит (CD) предлагат стабилен начин за печелене на лихва за определен период като същевременно пазите средствата си сигурни. Онлайн банките често предоставят конкурентни цени за компактдискове и в много случаи тези тарифи са по-високи от това, което можете да получите от физическите банки.

В момента е възможно да намерите множество онлайн опции за компактдискове с APY в диапазона от 4% до 5%.

Въпреки това компактдисковете се предлагат с различни срокове, вариращи от няколко месеца до няколко години — и тарифите за всеки срок на компактдискове ще варират дори в онлайн банките. Но шансовете са, че вашата ставка все още ще бъде по-висока с онлайн финансова институция, независимо какъв е срокът, така че не забравяйте да изберете термин, който е в съответствие с вашите финансови цели.

Можете също да създадете компактдиск стълба, като инвестирате в множество компактдискове с разсрочени дати на падеж, като използвате само онлайн банки. Тази стратегия ви позволява периодично да имате достъп до средства и потенциално да се възползвате от нарастващите лихвени проценти — като същевременно печелите печалбите от високи лихви от онлайн банки точно сега.

Минимизирайте ненужните разходи с онлайн сметки с ниски такси

Онлайн банките също са известни със своя лесен за такси подход, като често предоставят сметки с по-ниски такси в сравнение с традиционните банки. Като такова, едно от предимствата на използването на онлайн банка е получаването на достъп до сметки с ниски или никакви такси – и това включва много високодоходни спестовни сметки.

Но както при всеки друг тип банкова сметка, не забравяйте да прочетете внимателно графиците на таксите, докато разглеждате сметки от различни онлайн банки. Потърсете сметки без или с минимални такси за услуги като месечна поддръжка, използване на банкомат и овърдрафти — и се уверете, че можете да изпълните всички други изисквания за сметка, за да избегнете ненужни разходи.

Долната линия

< p>Онлайн банките предлагат редица начини да подобрите финансовото си благосъстояние - много от които са лесни за възползване. Като се възползвате от многобройните предимства на онлайн сметките, включително високите лихвени проценти по високодоходни спестовни сметки и CD-та, като същевременно минимизирате таксите по сметката, можете да извлечете ползите, без да плащате за допълнителни такси. Само не забравяйте да проведете задълбочено проучване, да сравните предложенията и да изберете стратегиите, които са в съответствие с вашите финансови цели, преди да отворите какъвто и да е вид акаунт.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР