3 пътни отсечки в Асеновградско са опасни за преминаване, тъй

...
3 пътни отсечки в Асеновградско са опасни за преминаване, тъй
Коментари Харесай

Пътища без знаци застрашават шофьорите в Асеновградско

3 пътни прави в Асеновградско са рискови за прекосяване, защото няма сложени знаци по тях, сигнализират жители, движещи се всекидневно по трасетата. Липсващата отвесна сигнализация по републиканските пътища Асеновград - Кърджали, Първомай - Асеновград и Асеновград - Садово, е поради това, че се изчаква осъществяване на социална поръчка от АПИ.

Община Асеновград неведнъж е сезирала Областно пътно ръководство (ОПУ) - Пловдив и Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за неналичието на знаци по секторите в региона. За казуса е известен и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Изпратени са и няколко сигнала до отрасловото министерство.

През летния сезон тези трасета са с извънредно претрупан трафик, защото това е най-краткият път към Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “. В тази връзка, общинската администрация на Асеновград упорства пред виновните държавни институции да бъдат подхванати незабавни дейности.

Междувременно, от кметствата по обитаемоте места в региона също алармират за неналичието на знаци. Изградените изкуствени неравности в селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор, не са обозначени. Това основава причина за пораждане на пътно-транспортни катастрофи (ПТП) и произшествия, допълват от община Асеновград.

А по основен път Асеновград – Кърджали преди към година породи пътен случай, при който почина човек. Проблемен е секторът и към Първомай, където липсват освен отвесната, само че и хоризонталната маркировка и мантинели. Особено рисков е мостът над р. Сушица, преди отбивката за селата Избеглии и Златовръх, както и неасфалтираният сектор в рамките на с. Патриарх Евтимово. Там, след подмяната на тръбопровод, настилката към момента е в доста неприятно положение.

" При подобаващи метеорологични условия ще бъде положена хоризонталната маркировка. Предстои осъществяване на тръжна процедура за избор на реализатор за доставка и монтаж на пътни знаци, след което ще бъде предоставено слагането на нова пътна сигнализация по третокласния път ", е отговорът от АПИ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР