3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път

...
3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път
Коментари Харесай

Шефът на “Пирогов”: На нас война не ни трябва, нашите деца умират на пътя

3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се постанова 7 минути здравната сестра да обяснят на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, тъй като се борят да спасят различен живот. Това сподели шефът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров по отношение на нашумелия случай със съветникът на министъра на защитата Тодор Тагарев – Мустафа Емин, който заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов ”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последствия. Това се твърди в писмени пояснения на три медицински сестри и трима лекари, които са имали конфликт с Емин вечерта на 28 август, когато той е посетил незабавната болница поради рана на главата на 2-годишния му наследник. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал кавги и е заплашвал, стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство желаеха пък шефовете на здравната и на отбранителната комисия в Народно събрание проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви държанието на Емин като корист със служебно състояние.

Шефът на “Пирогов ” изяснява, че на 28 август в “Пирогов ” на регистратурата се записва лице с буквите М.Е. в 20:30 ч. Преминава през кабинета, с цел да се види положението на детето. Изпраща се в поредност кабинети, в които се прави рентгенова фотография, изпраща се на коремен хирург, травматолог. Установява се, че детето има потребност от лекарска помощ, която се реализира единствено в шоковата зала – полагане на тегел върху рана. В този миг има 3 деца там. Идвайки реда на детенцето, в шоковата зала вкарват дете с хемоглобин 49 – губи кръв. Колегите стартират да се занимават с това дете. По разпоредбите на шоковата зала при подобен случай друго дете не може да се вкара в нея, споделя Димитров.

Именно той разрешил обявата на медсестрата Нена Диманова за случката да се показа на формалната страница на “Пирогов ”.

Според записите на видеокамерите Емин и дамата с него стоят и чакат, само че в един миг стартира едно изнервяне. Звъни се на звънеца няколко пъти, на камерите се вижда по какъв начин излиза човек да изясни какво се случва и за какво би трябвало да изчака. 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се постанова 7 минути здравната сестра да обяснят на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, тъй като се борят да спасят различен живот, споделя още шефът на “Пирогов ”.

Според него вербалната експанзия е също толкоз мощна, както и физическата.

Той посочи, че Мустафа Емин нито е посягал, нито се е бил. Но е също толкоз нападателно е да ви виждам в очите и да кажа: “Аз съм еди кой си, дайте си имената, по-късно министъра на опазването на здравето ”, сподели още доктор Димитров.

Последно, когато 22:54 ч. когато детенцето е освободено да си върви у дома с рекомендации, сътрудника желае да му даде документите, а Емин е споделил, че не му трябвала и си потегля. След 20 минути се вижда на камерата, че се връща и споделил, че му трябвала документите, с цел да им разбере имената и да ги съобщи на здравния министър, с цел да се “разправи с тях ”, споделя още доктор Димитров. Той посочи, че на никое място в диалозите не и в описанията не е намесено министерството на защитата.

В прочувствен апел да се спре войната по пътищата той осведоми, че 18 деца до 20-годишна възраст са починали за починали за 8 месеца. “Нашите деца умират. Не пишете за съветски сътрудници, а за това, което се случва. Това са нашите деца, на нас война не ни би трябвало. Автомобилът е оръжие, когато си се напил и надрусал. Криминализирайте го! ”. Има хора, които не знаят отговорностите си към обществото, а знаят, че имат единствено права ”, сподели още той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР