3 октомври 2020 г. беше важен ден за венецианци. Беше

...
3 октомври 2020 г. беше важен ден за венецианци. Беше
Коментари Харесай

Ще се спаси ли Венеция за идните поколения?

3 октомври 2020 година беше значим ден за венецианци. Беше предсказан прилив, който всекидневно би оставил ниските региони на града най-малко под педя вода. На този ден обаче като по знамение улиците останаха сухи. Водите за първи път отстъпиха пред MOSE (Modulo Sperimentale Elettromeccanico), система от преносими шлюзове, инсталирани във входовете на лагуната. Така или другояче, доста хора бяха подготвили гумените си ботуши, тъй като им беше мъчно да повярват, че системата в действителност ще проработи. Но през целия ден улиците останаха сухи.

Оттогава водните гардове, които се издигат и затварят устията на лагуната при прогноза за прилив над 110 см, неведнъж успяваха да задържат водата на разстояние. Но системата към този момент разкрива своите дефекти, въпреки че беше шумно възхвалявана като избавител на Венеция.

Наскоро представители на международната просвета се събраха, с цел да напишат писмо до италианския министър председател Марио Драги. Те предизвестиха, че градът надалеч не е обезопасен, както не е надалеч и времето,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР