3 нови оранжерии за производство на цветя допълват Зелената система

...
3 нови оранжерии за производство на цветя допълват Зелената система
Коментари Харесай

3 нови оранжерии за цветя допълват Зелената система на Русе

3 нови оранжерии за произвеждане на цветя допълват Зелената система на Русе. Те са ситуирани в стопанския двор на сдружението. Инвестицията се обмисля от няколко месеца, като последната от трите структури се чака да бъде приключена през днешния ден, оповестяват от общината.

В момента общинско дружество разполага със 750 кв. м. отопляема оранжерийна повърхност за произвеждане на цветя, от която 500 кв. м. е работна.

Оказва се, че наличната все още повърхност за производството на разсадите на цветя - за пролетно и лятно зацветяване, е незадоволителна.

Само за потребността на Община Русе са нужни към 80 - 90 хиляди броя летни разсади - в това число и тези за зацветяване на Вазата в Младежкия парк.

Производството на другите типове разсади стартира от месец ноември (за тези от резници) и завършва до месец май, като те се отглеждат до изнасянето им в парковете.

Когато количеството им надвиши потенциала на оранжерийната повърхност - най-много доникъде на февруари - ще стартира използването на новите оранжерии - 576 кв. м. обща повърхност и към 400 кв. м. работна - което ще разреши увеличението на производството на цветя до към 170 хиляди броя.

Освен за производството на летни разсади, оборудванията могат да се употребяват и за есенни, за адаптация и развъждане на есенни разсади през зимата (без отопление) за обезпечаване на по-добро качество през ранната пролет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР