3 неща, които притежават частните студентски заеми, които федералните заеми нямат

...
С новия семестър в колежа само след седмици — ако
Коментари Харесай

С новия семестър в колежа само след седмици — ако не и дни — много студенти се оказват в нужда от финансова помощ. Докато чакането до последната минута обикновено не е страхотно, студентите все още имат страхотни възможности за есенния семестър. Това може да включва федерални студентски заеми, грантове и различни стипендии. Частните студентски заеми също могат да бъдат от полза, особено ако тези последни опции не могат да запълнят празнината, необходима за пълното финансиране на предстоящата учебна година.

За да разберат как частните студентски заеми могат да бъдат полезни обаче, кредитополучателите трябва първо да разберат как се различават от техните федерални партньори. Има много неща, които частните студентски заеми имат, но федералните заеми не. По-долу ще разбием три от най-важните разлики, които кредитополучателите трябва да знаят.

Започнете, като проучите опциите си за частен студентски заем тук, за да видите колко можете да вземете назаем.

3 неща частните студентски заеми имат, а федералните заеми не

Ето три неща, които повечето частни студентски кредитори предлагат, а федералните заеми няма.

По-високи лимити за заеми

Може би най-популярната причина за използване на частни студентски заеми е по-високият лимит на заеми, с който идват. Просто казано, федералните студентски заеми може не винаги да са в състояние да финансират напълно вашето образование. В случаи като този, кредитополучателите ще бъдат най-добре обслужени чрез допълване на тази празнина с комбинация от частни студентски заеми, безвъзмездни средства и други алтернативи.

И така, колко можете да вземете назаем с частен студентски заем? Тази цифра варира в зависимост от вашия кредитен профил и въпросния кредитор, но често варира между $75 000 до $100 000. В сравнение с типичните 5 000 до 20 000 долара, които обикновено се предоставят от федерални заеми, частните могат да направят значителна разлика - особено след като цената на висшето образование продължава да расте.

Проверете опциите си за частни студентски заеми тук сега, за да научите повече.

По-бързи срокове за одобрение

Изчакването до август, за да осигурите финансирането си за есенния семестър, не е най-доброто решение. За щастие все още може да успеете да оправите цялото си финансиране относително бързо. Федералните студентски заеми, за които се кандидатства чрез Безплатното заявление за федерална студентска помощ (FAFSA), могат да бъдат одобрени за три до пет работни дни, при условие че няма проблеми.

Но частните студентски заеми обикновено са по-бързи, като е известно, че кандидатите получават потвърждение само за няколко минути. Това зависи от въпросния кредитор и не е установен стандарт за всички кандидати и кредитори. Но като цяло частните студентски заеми имат по-бързи срокове за одобрение от федералните студентски заеми, което ги прави чудесен вариант за тези, които трябва бързо да получат одобрение за финансиране.

Променливи лихвени проценти

Един голям начин, по който частните студентски заеми и федералните студентски заеми са различни? Техните лихвени проценти и по-специално как са структурирани тези проценти. Федералните студентски заеми имат фиксирани лихвени проценти, докато частните студентски заеми могат да имат както фиксирани, така и променливи.

Въпреки че това може да изглежда като предимство за федералните студентски заеми, може да не е толкова полезно, колкото изглежда. Лихвите са на 22-годишен връх. Това означава, че заемането е по-скъпо навсякъде. Въпреки че ставките за частни студентски заеми могат да се променят, те могат да започнат с по-ниска ставка от тази, която може да бъде получена по федералния път.

Разбира се, поради естеството на променливата ставка, те могат и вероятно ще се увеличат в бъдеще, но това може да си струва да заложите на по-ниска ставка сега. Освен това кредитополучателите винаги биха могли да рефинансират своите частни студентски заеми на по-ниска ставка в бъдеще.

Научете повече за вашите опции за частни студентски заеми за есента на 2023 г. тук сега!

Долната линия< /h2>

И частните, и федералните студентски заеми имат своите плюсове и минуси. Като цяло комбинацията от двете ще бъде благоприятна за повечето кредитополучатели. Има някои важни разлики между двете, които обаче си струва да се отбележат. По-конкретно, частните студентски заеми обикновено имат по-високи лимити за заеми и по-бързи срокове за одобрение. Те също са известни с това, че имат както фиксирани, така и променливи лихвени проценти, което дава на кредитополучателите по-голям набор от възможности за избор в днешния климат на високи лихвени проценти.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР