3 най-добри места за поставяне на $1000

...
Вие разполагате с допълнителни $1000. Може би това е бонус
Коментари Харесай

Вие разполагате с допълнителни $1000. Може би това е бонус от работа, възстановяване на данък или доход от странична работа. Може би сте издраскали късметлийски билет от лотарията. Откъдето и да дойде, имате много възможности какво да правите с него.

Може да е изкушаващо да го използвате, за да се поглезите с нещо хубаво, но ако го поставите за една от финансовите си цели, ще бъде много по-възнаграждаващо в дългосрочен план.

Вижте днешните най-добри проценти за спестявания онлайн сега.

3 най-добри места за влагане на $1000

Ето някои от най-умните места за влагане на допълнителни $1000.

Спестовни сметки с висока доходност

Една от основите на интелигентния финансов план е натрупването на здравословно количество спестявания. Това може да ви помогне да платите за предстоящи покупки и да покриете спешни разходи, без да се налага да разчитате на дълг, който може да ви тежи за години напред.

„Нещата ще се случат, независимо дали става въпрос за загуба на работа, уред има нужда от подмяна или колата се повреди“, казва Уилям Томпсън, CFP и финансов плановик във Valor Wealth Partners, LLC. „Трябва да имате средства, които могат да бъдат използвани бързо, за да отговорите на тези проблеми, без да се налага да използвате високолихвени кредитни карти, особено в този климат на лихвите, където лихвите не са толкова изгодни, колкото бяха преди няколко години.“

Страхотно място за съхранение на вашите спестявания е спестовна сметка с висока доходност. Тези сметки предлагат значително по-високи лихвени проценти от обикновените спестовни сметки - до 10 пъти над средното за страната или повече. Те също така осигуряват удобен достъп до вашите средства, когато имате нужда от тях, често имат ниски или никакви такси и са защитени от федерална депозитна застраховка до $250 000 на сметка на институция.

Това е лесен начин да увеличите спестяванията си по-бързо без допълнителни усилия от ваша страна. Просто отворете сметката, депозирайте вашите $1000 и гледайте как лихвата се натрупва.

Разгледайте днешните най-добри спестовни сметки тук, за да разберете колко бихте могли да печелите.

Сертификат за депозит (CD )

Депозитните сертификати (CD) са друг високодоходен начин да спечелите известна лихва върху вашите $1000. Цените на компактдискове често са толкова високи (ако не и по-високи) от спестовните сметки с висока доходност. Но за разлика от спестовните сметки, които имат променливи лихвени проценти, CD ставките са заключени, когато отворите акаунта.

Така че ще се насладите на една и съща лихва за целия срок на CD, без значение каква е средата с по-големи проценти прави. Това прави сега чудесен момент да отворите компактдиск, защото цените са най-високите от десетилетия.

„Ако потребителят има краткосрочна цел или допълнителни пари... които не желае да вложи на пазарите, те трябва да се възползват от по-краткосрочните, по-високодоходни проценти на CD“, казва Фарън Даугс, CFP, основател и главен изпълнителен директор на Harrison Wallace Financial Group. „Ако целта ви може да се равнява на падежа на CD и сте в състояние да съберете 5% до 5,25% през този период от време, това със сигурност е най-добрата безрискова възвръщаемост, която са имали от повече от десетилетие.“

Много CD-та изискват да държите парите си в сметката за целия срок, в противен случай ще получите наказание. Това обаче може да е положително за вас, ако имате склонност да се потопите в спестяванията си, преди да имате нужда от тях, и искате стимул да бъдете по-дисциплинирани.

Започнете да проучвате опциите си за CD онлайн сега.

Изплащане на дълг

Ако имате дългове по кредитна карта с високи лихви или студентски заеми, разумно е да го направите възможно най-бързо. Колкото по-дълго дългът е неизплатен, толкова повече ще плащате лихва, което ще ви струва много повече от сумата, която първоначално сте взели назаем.

Като вложите вашите $1000 за плащане на дълга си, можете да спестите стотици (или дори хиляди) долари лихва, повишете кредитния си рейтинг и освободете пари за други финансови цели.

„Ако имате дълг по кредитна карта, който се увеличава и плащате висока лихва, определено искате да първо изплатете това“, каза Стюарт Боксенбаум, CFP и президент на Statewide Financial Group, наскоро пред CBS News. „Същото важи и ако закъснявате с плащането на ипотека, кола или подобен дълг. Когато има висока лихва, изплащането или достигането до минимум сега е по-важно от спестяването на пари. Ако ситуацията с дълга ви е под контрол или до минимум, тогава спестяването на пари е следващият ход."

Долната линия

Това са само няколко начина, по които можете да вложите допълнителни $1000 за разумно използване. Най-добрият план за вас зависи от текущото ви финансово състояние и вашите краткосрочни и дългосрочни цели.

Може да откриете, че инвестирането на тези пари за пенсиониране или влагането им към първоначална вноска за дом по-добре отговаря на вашите нужди , например. Горните идеи далеч не са всеобхватни и доверен финансов съветник може да ви помогне да определите най-добрата си стратегия, ако имате проблеми с вземането на решение.

Каквото и да решите да направите с вашите $1000, поставяйте ги към финансовите си приоритети винаги е умен избор. Сега може да ви липсва малко саморазправяне, но бъдещето ви ще ви благодари.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР