3 млн. лв. е прогнозната стойност на инжерингова поръчка за

...
3 млн. лв. е прогнозната стойност на инжерингова поръчка за
Коментари Харесай

3 млн. лв. предвижда агенция Митници за ГКПП Станке Лисичково

3 млн. лева е прогнозната стойност на инжерингова поръчка за цялостна реорганизация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково, оповестена от организация „ Митници “.
След като Агенцията контракти реконструкцията на пунктовете Кулата (Петрич) и Калотина (Драгоман) на тройно по-високи цени от оповестените, в този момент цената е по-реалистична. Времето ще покаже дали е по този начин, само че е реалност, че при оповестена планирана цена за двете ГКПП-та от по 1,5 млн. лева, за Кулата договорът е на стойност над 3,2 млн. лева без Данък добавена стойност, а за Калотина – съвсем 5,6 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на двата контракта е общо 100 дни за планиране, осъществяване на СМР и авторски контрол.
Отбелязано е в документите, че все още на разкриване на публичната поръчка за Станке Лисичково не е обезпечено финансирането й, което се планува да стане от бюджета на организация „ Митници “ и от държавния бюджет.
На въпросния митнически пункт, намиращ се до българското село Логодаш (Благоевградско) граничен надзор се прави на лица и транспортни средства. Той е на към 20 км западно от Благоевград, респективно от Автомагистрала “Струма “ и на 10 км източно от македонския град Делчево.
Пунктът е с дребна пропускателна дарба, тъй като има единствено по едно трасе „ на вход “ в Република България към Република Македония и едно трасе „ на излаз “.
Според статистиката на Главна дирекция „ Гранична полиция “ през последните 5 години трафикът там се е нараснал неведнъж.
От времето, в което някогашната гранична застава е била преустроена в Граничен контролно-пропусквателен пункт, не са осъществявани никакви съществени поправки и модернизации, а единствено настоящи поправки и поддръжка на сградния фонд и настилките.
„ Всички здания и уреди са морално остарели. Реконструкцията и модернизацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ ще докара до възстановяване на изискванията на труд на чиновниците на контролно-пропускателния пункт, облекчение на пропускателния режим и по едно и също време с това опция за по-ефективна работа на чиновниците “ се сочи в документите.
Предвидено е да се демонтират, натоварят и превозят на уместно място, всички преместваеми уреди, които ще затрудняват осъществяването на обекта.
На ремонт подлежат солидна двуетажна административна постройка, електронна везна и рампа, железен заслон, бариери, солидна едноетажна постройка, тротоарни настилки, светофарни уредби, бетонни бордюри, работни кабини, асфалтобетонова настилка.
Преместваемите уреди, връзки и съоръжение, които могат да се употребяват и ще бъдат нужни за обезпечаване работата на пункта без спиране по време на реконструкцията до довеждане докрай на строителните работи, ще бъдат инсталирани на подобаващи краткотрайни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР