3 млн. лева са заложени за увеличение на заплатите в

...
3 млн. лева са заложени за увеличение на заплатите в
Коментари Харесай

Парите за увеличение на заплатите в Градски транспорт - Варна осигурени, но недостигат шофьори

3 млн. лв. са заложени за нарастване на заплатите в " Градски превоз “, а разпределението на средствата ще бъде в допълнение конкретизирано. Това заяви шефът на общинското сдружение Николай Антонов на днешното съвещание на комисията по превоз към локалния парламент, на което беше призната икономическата рамка на " Градски превоз “ за 2024 г.  По думите му следва сключване на нов групов трудов контракт. " В него освен ще запазим обществената стратегия, само че предвиждаме и спомагателни тласъци “, сподели в зала " Пленарна “ шефът на общинския транспортьор.

Той посочи също, че напъните за превъзмогване на рецесията с водачите дават резултат. " За последните две седмици имаме 7-8 нови попълнения, без нито един напуснал “, уточни инж. Антонов. В момента не доближават към 65 водачи на рейсове и към 5-6 – на тролеи.

Общинското сдружение взаимно с варненски школи провежда безвъзмездни курсове за образование на водачи на рейсове и тролейбуси. След приключването му претендентите се задължават да сключат трудов контракт с " Градски превоз " за период не по дребен от три години.

" Градски превоз “ сега разполага със 190 транспортни средства – 160 рейса и 30 тролейбуса. Ежедневно в придвижване са 145 рейса, а 15 са авариен състав.

На днешното съвещание съветниците от ПК " Транспорт “ утвърдиха икономическата рамка за активността на публичния транспортьор във Варна за 2024 г.  Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 16 397 000 лева, или 1,6397 лева./км. Транспортната задача е в размер на 10,1 млн. км.

През 2024 година Община Варна ще продължи да дофинансира картите за градски превоз за възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания. Бюджетът за активност " Транспорт “ за тази година е малко над 6 млн. лв., стана ясно на съвещанието, което беше утвърдена проекторамката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР