3 млн. американци - повечето млади мъже, живеещи в южната

...
3 млн. американци - повечето млади мъже, живеещи в южната
Коментари Харесай

3 млн. американци носят оръжие непрекъснато

3 млн. американци - множеството млади мъже, живеещи в южната част на Съединени американски щати, носят ежедневно заредено огнестрелно оръжие и настояват, че е за самоотбрана. Данните са от изследване, оповестено в American Journal of Public Health.

Броят на въоръжените доближава 9 млн. на годишна база по данни на здравното списание.

Проучването е първият разбор от двайсетина години на навиците, свързани с носенето на оръжие от цивилните американци.

Съединени американски щати са страната с най-вече убийства в учебните заведения, по време на концерти или на работното място, акцентират създателите.

При към 90% от всички убийства и несмъртоносни набези, за които има данни с какво оръжие са осъществени, е изпълван револвер, разяснява Али Роуани-Рахбар, епидемиолог от факултета на публично здраве в университета във Вашингтон и водещ създател на проучването.

" Това е първа значима крачка за изследването на последствията от носене на огнестрелно оръжие на национално равнище, защото обрисуваме честотата на сходно държание и профила на хората, които вземат решение да носят револвери.

Данните се базират на изявленията, направени през 2015 с 1444 притежатели на оръжие.

В съпоставяне с притежателите на огнестрелно оръжие, които не го носят у себе си, тези, които вървят въоръжени са най-често южняци, млади мъже, израснали в фамилии с оръжие, политически консервативни и притежаващи повече от едно оръжие.

Допитването от 2015 разкрива, че 80% от ежедневно нощите оръжие имат позволение за него, само че не и да вървят непрестанно въоръжени. 2/3 споделят, че носят оръжието си прикрито, 10% не го крият, а в противен случай. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР