3 месеца след безплатните профилактични медицински прегледи за деца от

...
3 месеца след безплатните профилактични медицински прегледи за деца от
Коментари Харесай

Лекари от „Пирогов“ ще преглеждат пак безплатно деца в Бургас

3 месеца след безплатните профилактични медицински прегледи за деца от водещи експерти на УМБАЛСМ „ Пирогов “ се провежда втора акция в границите на тази година по концепция на регионалния шеф проф. Мария Нейкова . Тя е подкрепена от здравния министър доктор Асен Меджидиев . Повод на самодейността е огромният интерес и високата оценка, дадена от родители, чиито деца минаха през лекарските кабинети през февруари по Националната стратегия „ Детско здраве “.

„ Програма „ Детско здраве “ провокира огромен интерес измежду родителите на деца от района. Много от тях не можаха да запишат децата си и да получат нужната консултация със експерт през февруари. С наново проведените прегледи откровено се надявам да обхванем и деца от цялата област “ , съобщи проф. Нейкова.

На 10 юни ще се проведат профилактични прегледи на деца по Национална стратегия „ Детско здраве “ с водещи детски лекари със следните специалности: УНГБ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, нервни заболявания, ендокринология и заболявания на обмяната, дерматология, педиатрия, АГ, очни заболявания и образна диагностика. Те ще преглеждат гратис деца от 0 до 18 година в ДКЦ 1 – Бургас , на адрес: гр. Бургас, бул. „ Стефан Стамболов “ №73. Децата, които са с хронични и съпътстващи болести, би трябвало да носят за прегледа цялата здравна документи, съпровождаща болестта.

Желаещите родители могат да се възползват от опцията като авансово си запишат час на регистратурата на лечебното заведение всеки работен ден (от през днешния ден до 9 юни) от 14:30 до 17:00 часа, както и на телефони: 056/810-571, 056/859-751.

„ Благодаря на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който незабавно одобри моето предложение за провеждането на нова акция за безвъзмездни прегледи на деца и с подготвеност провежда командироването на лекарски екипи от „ Пирогов “. “ , добави още регионалният шеф.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР