3 медала от зимни олимпийски - два сребърни (на 500

...
3 медала от зимни олимпийски - два сребърни (на 500
Коментари Харесай

Eвгения Раданова: Авантюрата стана мечта в Унгария през 1987 г.


3 медала от зимни олимпийски - два сребърни (на 500 м от 2002 година и 2006 г.) и един бронзов (на 1500 м от 2002 г.). Евгения Раданова сигурно е една от най-успешните родни спортистки. Тя остава ненадмината в шорттрека и постоянно е била емблема на зимните спортове у нас.

Но както във всичко в живота, първите стъпки към върха са сложни. В предаването " Код Спорт ", което може да гледате всяка неделя от 12:00 ч. по RING, тя описа за началото на своята кариера и за момента, в който си е разрешила да мечтае за триумфи.

Снимка: Getty Images


" Авантюрата стана фантазия може би след първото съревнование, на което участвах в Унгария, в далечната 1987 година Заминахме огромен тим - състезатели по фигурно пързаляне, хокей и шорттрек. Състезавахме се против всички останали европейски тимове. Това е мястото, на което видях, че кънките за шорттрек са напълно разнообразни от тези, с които аз се състезавах сега. Това е мястото, на което се влюбих в този динамичен, атрактивен спорт. Това е надпреварата, в което единствено на старта бях със своите съперници. След това доста бързо те направиха огромна преднина. Това е може би нещото, което ме провокира един ден и аз да бъда с тях ", описа тя и добави:

" За първи път моите съперници започнаха да се преценяват с мен през 1994 година на международното за девойки, когато заех осма позиция. Тогава пристигна един играч от Швеция и сподели " Може ли да ти погледна кънките? ". Почудих се за какво, само че му ги дадох. Той сподели: " Знаеш ли, че с тези кънки нито един от твоите съперници не може да те победи? ". Каза, че кънките за нашия спорт се изкривяват в дъга при острия завой и по този метод доста по-бързо и по-лесно се минава ".



В предаването може да видите още изявление с новото попълнение на ЦСКА Маурисио Гарсес.

В своята специфична графа Христо Стоичков застава очи в очи с индивида, който изведе Франция до международна купа във футбола - Дидие Дешан.

Гледайте " Код Спорт " всяка неделя от 12:00 ч. по RING!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР