3 март у нас на много места се отбелязва като

...
Соня Колтуклиева: Как 3 март бе отбелязан като панихида, а не като празник...

Снимка: Facebook

Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Как 3 март бе отбелязан като панихида, а не като празник…

3 март у нас на доста места се отбелязва като панихида, а не като празник. А тази година стана напряко мерзко – с намесването на Украйна и пренаписването на Историята. Срамота. Така възклицава в собствен нов пост журналистката Соня Колтуклиева.

SafeNews разгласява поста ѝ без редакторска интервенция:

В неделя си стягах багажа за полета от Хийтроу за летище-София, когато Фейсбук-приятелка ми изпрати линк към стрийминга на локална телевизия в Стара Загора. Застинах във удивление от церемонията в подножието на величествения монумент, многолюдното шествие, безкрайния трикольор и речта на кмета Живко Тодоров… Величествено и вълнуващо!
Друг другар ми изпрати гневни мнения в обществената мрежа против доктор Душо Гавазов, кмет на община Мъглиж, който се изтъпанил на стълбите на общината в съвременни черни прокъсани дънки, декламирайки нестройна патриотарска тирада, на 2 март … А, за какво не на 3 март… Ами, тъй като имал планувано фамилно пътешестване. Направо чест му прави, че не е изместил скромното празненство за националния празник в Мъглиж на 29 февруари и след това да си бие камшика за един дълъг уикенд, след който напряко да се паркира пред НДК на 5 март за националната среща на елита на партия ГЕРБ.

Двама кметове от най-голямата партия: единият прибавя проценти към рейтинга на ГЕРБ, другият ги лишава.

Посолството в Лондон мина през националния празник без дипломат: Марин Райков си отпътува на 1 март, а Тихомир Стойчев още не е дошъл.
За четвърта поредна година Ниагарският водопад от канадска страна беше осветлен в цветовете на българския трикольор. Преди години бях предколедно в Ниагара фолс – красиво китно градче с дейна българска общественост – бяха пренасяли сувенири от Родината полет-след-полет, с цел да ги поседят на видно място в домовете в новата си татковина … Направих филм за тези хора, който се излъчи по БТВ.

В Петрич, градът, в който съм израснала, са отбелязали националния празник с обилен театър на площад “Евтим Евтимов ”.

Там постоянно сме били доста ревностни да покажем родолюбието си, тъй като в предишното ни назоваха “ония македонци ”, държаха ни изолирани с пропусквателен режим, та ние трябваше непрестанно да се потвърждаваме, че не сме второкласен българи.

Кирил Петков отишъл с Линда и една от трите им дъщери на плажа “Корал ”.

Защото към този момент го е боязън да се появи обществено, откакто на 3 март 2022 година, го замеряха със снежни топки на “Шипка ”. По-късно за първи път изиска оставката на ген.Емил Тонев, началника на НСО, А пък в последно време желае да бъдат заменени шефовете на всички специфични служби, изключително нападателно се цели в ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Но президентът, както ми сподели през есента на предходната година “има си мераци индивида ”, стои като преграда на упоритостите на някогашния му длъжностен министър на стопанската система, който промотира в политиката.

Президентът Радев остана и тази година сериозен към властта в словото си на връх “Шипка ”…

Не толкоз от дълго време упрекна държавното управление на Бойко Борисов, че си измисля ковид-епидемията, а в този момент удари сглобката – тогава не беше прав, в този момент е.
Рубен Лазарев, от нашата квартална група “Ремонт Шишман ”, през днешния ден се възмути във Facebook, че излъчването по Българска национална телевизия на тържествата на “Шипка ” са били мрачни като на заравяне. С помпозната церемониалност на соц-мероприятие … Да, в действителност – 3 март у нас на доста места се отбелязва като панихида, а не като празник. А тази година стана напряко мерзко – с намесването на Украйна и пренаписването на Историята. Срамота.
Снимки:
1. Кметът на Стара Загора
2. Кметът на Мъглиж
3. Петрич
4. Ниагарският водопад (Bnews)

 

 

Още вести четете в категория Коментари

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР