3 март си остава официален празник, но не национален вече.

...
3 март си остава официален празник, но не национален вече.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: 3 март разделя обществото, 24 май ще го обедини

„ 3 март си остава формален празник, само че не народен към този момент. Да, ние търсихме тази дата, която сплотява всички българи. Българския народен празник би трябвало да стъпва на нашата национална еднаквост, върху образованието, върху науката и върху българската писменост кирилицата “, съобщи пред bTV съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

Според него 3 март е разделял обществото, а ще го сплоти.

„ Готови са предложенията за промени в Конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. В момента се събират подписи от трите групи. “, доябив той.

Част от измененията включват ново образуване на служебните държавни управления, смяна на националния празник и правосъдна промяна.

Атанасов разяснява, че евентуално ще има общо решение 24 май да стане народен празник.

Депутатът разяснява още, че е квалифициран план за протокол, който би трябвало да бъде подписан от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с цел да се обясни методът, по който се взимат решенията в ръководещото болшинство. По думите  му би трябвало да има правила, по които да работи болшинството.

„ Трябва да има авансово разискване и търсене на консенсус за политики сред първите две сили, с цел да може да минават по-бързо и по-лесно “, сподели още той.

Атанасов съобщи, че не е видял заплаха бюджетът да не бъде признат.

„ Прояви се обаче политическа воля и политическа мъдрост, с цел да може страната да влезе в естествен темп на ръководство. Приемането на бюджета е един добър политически сигнал за ръководството на страната “, разяснява той.

Относно Барселонагейт, генералът разяснява: „ В делото няма задоволително доказателства за пране на пари. Може да са пропуснати благоприятни условия за събиране на доказателства. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР