3 март е празник на една историческа победа, на една

...
3 март е празник на една историческа победа, на една
Коментари Харесай

Празник в СУ Любен Каравелов по повод 3 март

" 3 март е празник на една историческа победа, на една жадувана, изстрадана независимост, една незабравима и свещена дата. Пътят на освобождението минава през доста окървавени въстания, през словото на Апостола, през Батак, Вола, Плевен и Шипка, с цел да стигне до през днешния ден.

3 март е предишното, което не би трябвало да бъде задължение. То би трябвало, в случай че е проваляне да бъде урок, в случай че е победа да бъде ентусиазъм. Аз Ви апелирам, дано 3 март не бъде един елементарен ден от календара, един почивен ден. Бих желала всички вие да носите този спомен в сърцата си, с цел да бъдем горди българи. Нека да си спомним и да бъдем постоянно дружно. Да бъдем единни и да носим българския дух в сърцата си. Нека Господ да пази Майка България! "

С тези слова зам.-директорът на СУ " Любен Каравелов " госпожа Ботева поздрави всички възпитаници и посетители, фенове на прелестна стратегия във връзка идния Национален празник.

Традициите в СУ " Любен Каравелов " трансфораха 1 март в един прочувствен, трогателен и въодушевяващ ден. Денят стартира с възпитаници облечени в национални носии, които закичиха учители и съученици с мартеници, като им пожелаваха здраве и благополучие. Още по-вълнуващо стана, когато баскетболисти от тима на " Бултекс 99 " и комитет " Родолюбие " посетиха учебното заведение и поздравиха възпитаници и учители. 

Най-малките бяха зарадвани с мартенички и урок по родолюбие. Празникът - знак на родолюбие и обединяване, продължи с прочувствена стратегия и приключи с извито българско хоро.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР