3 малки грешки, които биха могли да източат вашите спестявания

...
Спестяването на пари е критичен аспект от постигането на финансова
Коментари Харесай

Спестяването на пари е критичен аспект от постигането на финансова сигурност и постигането на вашите дългосрочни цели. Но може да е трудно да постигнете целите си за спестяване в нормален икономически климат, тъй като ежедневните разходи могат да намалят това, което сте планирали да приберете. И може да бъде още по-трудно в една инфлационна икономика, като тази, която преживяваме в момента.

В момента редица фактори — включително постоянна инфлация — оказват сериозно въздействие върху финансите на хората. Не само е по-скъпо да се заемат пари, но и по-високата цена на потребителските стоки означава, че бюджетите не се разтягат толкова много. Така че, ако нямате солиден спестовен план, може да имате проблеми, ако възникне неочакван разход.

Но един добър спестовен план включва повече от просто отделяне на пари всеки месец за спешни случаи или големи покупки. Това означава също така да гарантирате, че вашите спестявания няма да бъдат ерозирани ненужно. И дори дребни грешки могат да източат спестяванията ви с течение на времето, така че е важно да избягвате този тип проблеми, ако можете.

Готови ли сте да започнете със спестяванията си? Разберете колко бихте могли да спечелите с високодоходна спестовна сметка в момента.

3 малки грешки, които биха могли да източат спестяванията ви 

Ако се опитвате да запазите баланса по спестовната си сметка в проверка, не забравяйте да избегнете тези малки (но често срещани) грешки.

Плащане на ненужни такси

Всеки ден много хора несъзнателно харчат пари за ненужни такси за спестовни сметки, които могат да натрупват с течение на времето. Например, някои спестовни сметки може да имат определени такси за поддръжка или за по-ниско салдо по сметката от необходимото.

Въпреки че тези такси може да изглеждат малки, $5 тук или $10 там могат да се натрупат с течение на времето и да източат вашите спестявания — или да намалят лихвата, която печелите върху парите си. И така или иначе не е необходимо да плащате тези такси. Има много спестовни сметки, включително много спестовни сметки с най-висока доходност, които са без такси — и те предлагат същите страхотни лихвени проценти като другите спестовни сметки с висока доходност.

Ако не сте сигурни независимо дали плащате за тези видове такси с текущата си сметка, проверете последните си банкови извлечения, за да идентифицирате всички такси за поддръжка или обслужване. Ако ги намерите, помислете вместо това за преминаване към спестовна сметка с висока доходност без такси или с ниски такси.

Научете повече за това какво може да ви предложи една високодоходна спестовна сметка точно сега.

Да не попълвате спестяванията си 

Животът е пълен с неочаквани неща. Ето защо наличието на фонд за спешни случаи е от съществено значение — той ви позволява да избегнете потапяне в другите си фондове или да вземете пари на заем, за да покриете спешни разходи, като неочаквани медицински сметки или ремонт на автомобил. Въпреки това, една малка грешка, която много хора правят, е да използват спестяванията си, за да покрият неочакван разход и след това да не успеят да попълнят парите.

Ако не попълвате това, което използвате от спестяванията си, това може да застраши финансовата ви стабилност. Това може също така да намали лихвите, които печелите от парите си, като допълнително изчерпва баланса по сметката ви. За да избегнете това, третирайте спестяванията или спешния си фонд като приоритет и създайте план за попълването му всеки път, когато теглите от него. Отделете част от месечния си бюджет специално за тази цел.

Можете също да настроите автоматични преводи към вашия фонд за спешни случаи и други спестовни сметки. По този начин няма да забравите да допринесете и вашите спестявания ще растат стабилно между депозитите и лихвата, която печелите.

Да нямате отделни спестовни сметки 

Използване на една спестовна сметка за всички ваши финансови цели може да доведе до объркване по отношение на вашите спестовни цели. И без конкретна цел за сметката, може също да е лесно да се потопите в спестяванията си, когато имате нужда от допълнителни пари. С течение на времето това ще изчерпи средствата в сметката, което може да причини големи проблеми, ако възникне скъпа спешна ситуация.

Вместо да спестявате за всичко в една сметка, отворете отделни сметки за различни спестовни цели — от средства за спешни случаи до спестявания за почивка и подобрения на дома. Това ще улесни проследяването на напредъка ви по спестяванията ви и ще ви предпази от случайно използване на парите за други цели.

Високодоходните спестовни сметки могат да бъдат чудесни за тази цел, тъй като те обикновено предлагат най-високите лихвени проценти върху парите ви и има много опции, предлагащи над 5% лихва върху парите ви в момента.

Изводът

Избягването на тези малки грешки може да направи значителна разлика в способността ви да изградите и поддържате здравословна спестовна сметка. Независимо дали плащате ненужни такси, не успявате да попълните спестявания или използвате една сметка за всички цели, тези незначителни проблеми могат бавно да източат финансовите ви ресурси с течение на времето. Но като приемете тези стратегии и вземете предвид финансовите си решения, можете да защитите спестяванията си и да се придвижите към по-сигурно финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР