3-кратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренцо спечели нова битка,

...
3-кратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренцо спечели нова битка,
Коментари Харесай

Хорхе Лоренцо спечели нова битка с данъчните

3-кратният международен първенец в MotoGP Хорхе Лоренцо завоюва нова борба, този път против испанските данъчни управляващи, които го дадоха на съд за 10 милиона евро, като става въпрос за доходи от 2016 година. Но юристите на Лоренцо съумяха да потвърдят пред съда, че по това време той към този момент е живеел в Швейцария и надлежно не дължи тези налози в Испания, като някогашният водач и до през днешния ден живее в Лугано.

Това не е първата правосъдна борба сред данъчните и Лоренцо - предходната беше през 2021 година и залогът беше още по-висок - 35 милиона евро за доходи сред 2013 и 2015 година. Тогава юридическият екип на Лоренцо още веднъж съумя да потвърди, че по това време той в действителност е живеел в Швейцария. Тогава данъчните признаха провалянето си, след което обаче подеха нова офанзива - този път за 2016 година за 7,8 милиона евро плюс 3,6 милиона лихви. Тяхната теза беше, че през 2016 Лоренцо е живял 168 дни в Испания, а не 183, каквото е условието на испанския закон, с цел да бъде прието, че има престой от над 6 месеца в чужбина.

Във втората част на делото данъчните се концентрираха върху четирите надпревари от MotoGP, извършени в Испания: в Херес, в Барселона, в Арагон и Валенсия. Според данъчните тези надпревари съставляват икономическа интензивност в Испания, където е източникът на приходите. Но и в този случай юристите на Лоренцо се оправиха по-добре, като съумяха да потвърдят, че тези изборът на местата за осъществяване на надпреварите е на промотъра на шампионата Dorna, а не на Лоренцо, с което делото завърши.
 Лоренцо два пъти е отказал да се завърне в MotoGP с Дукати Лоренцо два пъти е отказал да се завърне в MotoGP с Дукати
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР