3 хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин заради дрифт в центъра

...
3 хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин заради дрифт в центъра
Коментари Харесай

Солена глоба и наказание за дрифт в центъра на Пловдив

3 хиляди лв. санкция отнесе пловдивчанин поради дрифт в центъра на Пловдив. Той е осъден с административна глоба 2 години без брошура.

Младежът е бил уловен от органите на реда да пили гуми през юли, минути преди 23:00 часа. Той бил зад кормилото на БМВ, движейки се по бул. „ Марица”. В един миг, навлизайки в кръговото, гумите пропищели, задницата почнала да занася и да излиза дим. Колата описала дрифтейки цялото кръгово кръстовище на Водната палата.

Полицаите тръгнали след БМВ-то и не след дълго било спряно. Водачът бил тестван и глобен.

След законовия интервал младежът се сдобил с наказателно разпореждане и книжката му била отнета. Недоволен от глобата, лидерът отнесъл проблема до компетенцията на Районен съд. В жалбата си той вписал, че санкцията е противозаконна и самото действие недоказано.

По време на едно от съвещанията младежът обяснил, че в действителност возилото му е поднесло, а не е дрифтил.

Не такива показания обаче са били дадени от униформените, станали очевидци на рисковата каскада. Те били безапелационни, че колата е поднасяла преднамерено в кръговото, а от гумите е излизал дим. Свистенето огласяло целия регион.

В последна сметка Районен съд не почете щенията на младежа. Наказателното му разпореждане бе доказано напълно. Така лидерът остава без брошура за 24 месеца и ще отнесе санкция 3 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР