3 големи предимства от автоматизирането на вашите спестявания

...
Поемането на контрол върху вашите лични финанси обикновено изисква стратегически
Коментари Харесай

Поемането на контрол върху вашите лични финанси обикновено изисква стратегически подход във всяка икономическа среда. Но наличието на добра стратегия за пари е още по-важно в една бурна икономика - като тази, пред която сме изправени днес.

Докато последните повишения на лихвените проценти на Фед се опитват да смекчат инфлацията, най-новите данни на Министерството на труда показаха, че инфлацията е нараснала с 3,2% през юли след временно охлаждане. В резултат на това разходите за хранителни стоки, гориво и други потребителски стоки са много по-високи, а с нарастващите лихвени проценти по дълговете по кредитни карти и заеми бюджетите на много хора са изтощени.

Ако наскоро не сте проверявали финансите си, време е да се уверите, че стратегията ви за пари все още работи за вас. В противен случай може да се окажете в стресираща финансова ситуация надолу по пътя. Един мощен финансов инструмент, който имате в арсенала си, е автоматизацията на вашите спестявания. Тази една лесна стъпка може да ви помогне да постигнете финансова сигурност по-бързо, отколкото бихте имали иначе.

Научете повече за високодоходните проценти на спестяване, които са ви достъпни в момента.

3 големи предимства на автоматизиране на вашите спестявания

Не сте сигурни защо е важно да автоматизирате спестяванията си? Ето три причини да го обмислите.

За постоянен растеж чрез сложна лихва

Спестяването на пари не означава само заделяне на средства; това е да накараш парите си да работят за теб с течение на времето. Едно от най-значимите предимства на автоматизирането на вашите спестявания е потенциалът за постоянен растеж чрез сложна лихва. Този комбиниран ефект ускорява растежа на спестяванията ви експоненциално, но изисква време — и правилната сметка.

В момента има множество високодоходни спестовни сметки, предлагащи APY от 4,5% до 5% или повече, и много от тези акаунти идват без изисквания за минимален депозит или ненужни такси. Като се възползвате от APY, които тези сметки предлагат и създавате редовни депозити, можете да увеличите парите си много по-бързо, отколкото бихте направили с обикновена спестовна сметка, която има средна APY от 0,42% в момента.

С течение на времето дори малки, автоматизирани вноски могат да доведат до значително натрупване на богатство, което ви позволява да постигнете финансовите си цели по-бързо и с по-малко стрес.

Разгледайте опциите за високодоходни спестовни сметки налични тук сега.

За да избегнете изкушението да харчите 

Един от най-предизвикателните аспекти на спестяването на пари е преодоляването на изкушението да ги харчите за несъществени покупки. Това е мястото, където автоматизацията може да промени играта. Чрез настройване на автоматизирани преводи към вашата спестовна сметка вие създавате бариера между разполагаемия ви доход и вашите спестявания.

Когато парите се прехвърлят автоматично към спестяванията ви, те стават извън полезрението, извън - мисловен процес. Коригирате бюджета и навиците си за харчене въз основа на дохода, който остава след извършването на автоматизирания трансфер. Това ви прави много по-малко вероятно да се потопите в спестяванията си по прищявка, като гарантирате, че вашите трудно спечелени пари остават там, където им е мястото – растат и се натрупват.

За да сте сигурни, че постигате целите си за спестяване

Поставянето на финансови цели е от решаващо значение за поддържане на посоката и целта във вашето финансово пътуване. Независимо дали спестявате за мечтана ваканция, първоначална вноска за къща, спешен фонд или пенсиониране, наличието на конкретна цел за вашите спестявания може да ви помогне да останете на път и да увеличите спестяванията си.

Автоматизирането на вашите спестявания може допълнително да гарантира, че ще постигнете тези цели. Автоматизираните спестявания помагат да се преодолее инерцията на ръчните прехвърляния, което улеснява последователния принос към вашите цели.

Най-добрият план обикновено е да създадете индивидуална спестовна сметка за всяка спестовна цел и след това да автоматизирате депозитите към всяка сметка в деня на плащане. Това гарантира, че сте в състояние лесно да проследите къде се намирате с всяка от целите си за спестяване и изяснява дали трябва да увеличите или намалите разпределенията за всеки акаунт въз основа на вашия напредък.

Дъното линия

Ключът към ефективното финансово управление е създаването на навици, които работят за вас, а автоматизирането на вашите спестявания може да бъде мощен навик. Не само ще гарантирате, че парите ви нарастват чрез сложна лихва, но ще устоите на изкушението да харчите и ще бъдете по-добре позиционирани да постигнете целите си за спестяване. А с правилната високодоходна спестовна сметка бихте могли да видите големи печалби от парите си чрез автоматизиране на спестяванията ви – поставяйки ви на правилния път към финансова независимост.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР